Ελλάδα: Το Νομοσχέδιο για τη Παιδεία φέρνει απεργία (17/01) στο Δημόσιο

Ξεκινάμε με τα …φρέσκα κουλούρια. Και τι λένε αυτά; Την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για όλο το Δημόσιο με αίτημα την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση, που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή, ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., αλλά και τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια, αποφάσισε, ομόφωνα, την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για όλο το Δημόσιο με αίτημα: «την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, ώρα 11:00πμ, στη Βουλή».

Αυτά για μεθαύριο… Όμως, υπάρχει και το χθες… Και δεν είναι άλλη από την στάση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα που έχουν ορθώσει το ανάστημά τους και ζητούν την αλλαγή του Νομοσχεδίου ή και την απόσυρσή του από τη στιγμή που δεν είναι δίκαιο όσον αφορά τα κριτήρια για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών.. Στην Αθήνα για μία ακόμη φορά η πορεία είχε τραυματίες, ενώ στη Νάξο, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και έφτασαν έως το λιμάνι αλλά και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ … Κεντρικό σύνθημα; «Κάτω απ’ την Πορτάρα και στη Νάξο το προσοντολόγιο θα το κάψω» και η αλήθεια είναι ότι υπήρχε σημαντική  συμπαράσταση από τους συναδέλφους τους…

Το σύνθημα πάντως που ξεχώρισε ήταν αυτό που ανέφερε «κάντε ωρομίσθιο τον Υπουργό Παιδείας και στείλτε τον να εργαστεί στους Φούρνους Ικαρίας» ενώ για μία ακόμη φορά προχώρησαν σε μία διευκρινιστική ανάρτηση όσον αφορά την στάση τους καθότι αρκετοί είναι αυτοί που στέκονται επικριτικά απέναντί τους…

Και όπως διαβάζουμε:

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί:

1. Όταν απεργούμε ΔΕΝ πληρωνόμαστε.

2. Το καλοκαίρι ΔΕΝ πληρωνόμαστε(αν έχουμε συμπληρώσει τα ένσημα μπαίνουμε ταμείο ανεργίας με 360 ευρώ).

3. Δε υπάρχει άδεια επαπειλούμενης κύησης.

4. Δε δικαιούμαστε 9μηνη γονική άδεια.

5. Δε δικαιούμαστε δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.

6. Από τη στιγμή που ανακοινώνεται η νέα τοποθέτηση τον Σεπτεμβριο, έχουμε μόνο 3 μέρες για να παρουσιαστούμε, ακόμα και αν είναι στην άλλη άκρη της Ελλάδας.Σε αυτές τις 3 μέρες πρέπει να βρεις σπίτι να μείνεις.10 χρόνια δηλαδή έχουμε πάει σε περισσότερες περιοχές ακόμα και απο τους στρατιωτικούς.

7. Δεν παίρνουμε αποζημίωση απόλυσης όταν λήγει η σύμβαση μας το καλοκαίρι (21 Ιουνίου).