Κουδούνι στις 12 Σεπτεμβρίου

Μέχρι πέρυσι είχαμε συνηθίσει … Αγιασμός τη Παρασκευή και από Δευτέρα μάθημα. Φέτος όμως όλα είναι διαφορετικά. Κι έτσι το κουδούνι θα χτυπήσει στην ώρα του και το κυριότερο; Άμεσα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα. Οπότε; Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου θα σημάνει η έναρξη του σχολικού έτους 2016-2017 και μετά τον αγιασμό να διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές. Επίσης, έγινε γνωστό ότι οι εξετάσεις κατά την περίοδο του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν από την 1η έως τη 9η Σεπτεμβρίου 2016 στα Γυμνάσια και στα Γενικά Λύκεια και οι κηδεμόνες των μαθητών Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων ή οι ίδιοι οι μαθητές, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για αναβαθμολόγηση γραπτών δοκιμίων μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Από εκεί και πέρα για θέματα ενημέρωσης γονέων και μαθητών, διευθυντής του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων θα ενημερώσουν τους γονείς - κηδεμόνες και τους μαθητές για θέματα που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του σχολείου, όπως τις μετεγγραφές των μαθητών και τον χρόνο πραγματοποίησής τους, αλλά και τα όρια των απουσιών και τον τρόπο δικαιολόγησης τους. Με ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να αντιμετωπίζονται μαθητές που κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και στους οποίους παρέχεται η δυνατότητα να ενταχθούν στην κατηγορία των «κατ’ ιδίαν διδαχθέντων».

Για περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τα προγράμματα για τις σχολικές μονάδες σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ…