Νάξος: Αίτημα της οικογένειας Γλέζου για δημοψήφισμα και η ενδεχόμενη άρνηση "τιμών"

Σε λίγο θα μπορούμε να μιλάμε για ... σίριαλ "Μανώλης Γλέζος". Κάτι που σίγουρα δεν θα ήθελε ο μεγάλος εκλιπών... Ενας άνθρωπος που σε όλα τα χρόνια της δράσης του (και δεν ήταν λίγα) είχε ως βασικό σημείο αναφοράς την λέξη "Ελλάδα", "Απείρανθος", "Νάξος" ή "Κυκλάδες", αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μία παράξενη θέση. Οχι, βέβαια ο ίδιος. Η άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου να αποδεχτεί την πρόταση του Σχολικού Συμβουλίου του Γενικού Λυκείου Νάξου για να προστεθεί το όνομα "Μανώλης Γλέζος" στην επωνυμία του σχολείου, έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και έχει φτάσει έως του ...Μαξίμου.

Και αναφέρουμε την πρωθυπουργική κατοικία, γιατί χθες, ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Νάξου, Ματθαίος Χατζηπέτρος προχώρησε σε ανοιχτή επιστολή προς τον Ελληνα πρωθυπουργό ζητώντας την παρέμβασή του ... Και όπως διαβάσαμε " "Κύριε Πρωθυπουργέ, Για να αποκατασταθεί το «κοινό περί δικαίου αίσθημα», σας απευθύνω προσωπική έκκληση, για την άμεση παρέμβασή σας προς το Υπουργείο Παιδείας, ούτως ώστε όταν φθάσει εκεί, μέσω της υπηρεσίας η απόφαση της 29-05-2020 του Σχολικού Συμβουλίου του ΓΕ.Λ.Νάξου, να επικυρωθεί όπως εξάλλου οι κείμενες διατάξεις προβλέπουν και ορίζουν!"

Και μία που μιλάμε για παρέμβαση, να σημειώσουμε εδώ ότι είχαμε χθες ανάρτηση σε σελίδα της οικογένειας του Μανώλη Γλέζου, όπου η επί 40 χρόνια σύντροφός του, Τζόρτζια απασφαλίζει.... Και μάλιστα χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις... Μιλάει "για την απρέπεια των 14 δημοτικών συμβούλων του Δήμου Νάξου", κάνει λόγο για τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό σημειωνοντας αφενός " ήρθε και στη συνάντηση μνήμης για τον Μανώλη, που έγινε στην Αθήνα, και στο μνημόσυνο που έγινε στ΄Απεράθου. Δείχνει και σεβασμό και καλή διάθεση" αλλά από την άλλη τονίζει ότι είναι γκλωβισμένος σε μια κομματική παρέα που τον υποστήριξε στις δημοτικές εκλογές" ...  Και καταθέτει την δική της πρόταση, " να προκηρύξει Δημοψήφισμα για να φανεί ποια είναι η θέληση των Αξιωτών"

Και το κερασάκι στην.... τούρτα; "οι διάφορες "τιμές" που μπλαμπλάδησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν θα γίνουν αποδεκτές από την οικογένεια του".

Αναλυτικά η ανάρτηση της οικογένειας Γλέζου αναφέρει:

"Ευθαρσώς θα πω την άποψή μου, όπως την έλεγε και ο Μανώλης,-άλλωστε δεν πήγαν χαμένα τα σχεδόν 40 χρόνια δίπλα του- για την απρέπεια των 14 δημοτικών συμβούλων του Δήμου Νάξου,όσον αφορά την προσωνυμία του ΓΕΛ Νάξου.

Ο Δήμαρχος είναι ένας νέος άνθρωπος, επιχειρηματίας, έξω από κομματικές ίντριγκες, που πιστεύω ότι τώρα με τη θητεία του γνωρίζει τι εστί ψηφοθηρική μηχανορραφία. Εγκλωβισμένος σε μια κομματική παρέα που τον υποστήριξε στις δημοτικές εκλογές, προσπαθεί να απεμπλακεί από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, κάνοντας κινήσεις που δεν τον τιμούν. Ούτε τον ίδιο΄ούτε το νησί του, ούτε τον κόσμο της Νάξου.

Δεν είναι τυχαίο ότι ήρθε και στη συνάντηση μνήμης για τον Μανώλη, που έγινε στην Αθήνα, και στο μνημόσυνο που έγινε στ΄Απεράθου. Δείχνει και σεβασμό και καλή διάθεση.

Από κει και πέρα, η μόνη κίνησή που πιστεύω ότι πρέπει να κάνει,είναι να προκηρύξει Δημοψήφισμα για να φανεί ποια είναι η θέληση των Αξιωτών, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, είτε αρνητικό, είτε θετικό και να γίνει αποδεκτό από όλη την κοινωνία της Νάξου.

Διαφορετικά οι διάφορες "τιμές" που μπλαμπλάδησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν θα γίνουν αποδεκτές από την οικογένεια του".

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News