Σαντορίνη: Ο Δήμος δίνει επίδομα 300 ευρώ στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Η αρχή έγινε από τον μικρό δήμο Οινουσσών... Πρόσφερε 300 ευρώ στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για την σεζόν που ολοκληρώνεται ως ένα μικρό "ευχαριστώ" για την προσφορά τους στην μαθητική κοινότητα... Και όπως φαίνεται θα υπάρξει και συνέχεια από άλλους δήμους και δη στις Κυκλάδες... Αναφερόμαστε στην απόφαση του Δήμου Θήρας να ενισχύσει τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με στεγαστικό επίδομα ύψους 300 ευρώ... Και η απόφαση αυτή έγινε γνωστή μέσα από ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Θήρας...

Τι αναφέρει;  "Ύστερα από αίτημα της ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ  για οικονομική στήριξη των εκπαιδευτικών που διαμένουν  στο νησί της Σαντορίνης ο Δήμος Θήρας αναγνωρίζοντας τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε στο θέμα της  στέγασης  αποφάσισε να στηρίξει και να καταβάλει  εφ’ άπαξ επίδομα 300 ευρώ σε κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό της σχολικής χρονιάς 2019-2020.

Ευχαριστούμε το Δήμο Θήρας και το Ίδρυμα  Λούλας και Ευαγγέλου Νοµικού και ελπίζουμε το γεγονός αυτό να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους δήμους της νησιωτικής Ελλάδας. Ευελπιστούμε ότι ο Δήμος Θήρας θα δει θετικά και θα ικανοποιήσει τις ελάχιστες αιτήσεις εκπαιδευτικών που έγιναν αργότερα λόγω καθυστέρησης της πρόσληψής τους.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για χορήγηση του επιδόματος αυτού σε όλους ανεξαιρέτως τους εκπαιδευτικούς που διαμένουν στο νησί της Σαντορίνης".