Σίφνος: "Αντίο" στον Ναξιώτη εκπαιδευτικό Νίκο Προμπονά του Τζώρτζη

Η είδηση της απώλειας του Νίκου Γ. Προμπονά (του Τζώρτζη) προκάλεσε μεγάλη θλίψη και στεναχώρια σε όλους τους Σιφνιούς και σε όλους τους φίλους του νησιού.

Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα kaipoutheos.gr "Έφυγε ένας όμορφος άνθρωπος που αφιέρωσε όλη του τη ζωή του στην Παιδεία και στους Μαθητές του ωραίου και αγαπημένου νησιού, όπως το αποκαλούσε.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου της Σίφνου, του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις όπως το ονομάζει το Υπουργείο. Ήρθε στο νησί μας από την Νάξο, έζησε στο νησί, δίδαξε και πάλεψε για ένα καλύτερο
μέλλον για τη Σίφνο και τους μαθητές του.

Στους ώμους αυτών των ανθρώπων στηρίχτηκε το Σχολείο της Σίφνου. Σιγά-σιγά το Σχολείο καταξιώθηκε. Και μαζί με το Σχολείο καταξιώθηκε και ο Άνθρωπος αυτός. Έμοιαζε να έρχεται από μια άλλη εποχή όπου η Παιδεία αποτελούσε υπέρτατη αξία.

Κατάφερε να μεταλαμπαδεύσει στους κατοίκους της Σίφνου την αγάπη του για την Παιδεία και τις Αξίες της Ζωής. Ένας δάσκαλος της παλιάς εποχής που έδεσε με τρόπο αρμονικό στη σύγχρονη πεζή εποχή μας.

Εδώ παντρεύτηκε και έκανε την οικογένειά του. Έγινε Σιφνιός όσο λίγοι. Ένας ακάματος ερευνητής που έψαχνε και αναζητούσε κομμάτια της ιστορίας, της λαογραφίας, της ζωής του νησιού.

Έγραψε βιβλία για τη Σίφνο που αγάπησε. Όλοι είχαν πάντα έναν καλό λόγο για τον άνθρωπο αυτό. Με τη ζωή και το έργο του αποτέλεσε ένα πρότυπο ζωής. Άνθρωποι που σπανίζουν, πρότυπα ζωής που σπανίζουν. Θα συνεχίσει να μας εμψυχώνει, να μας καθοδηγεί και να μας συμπαραστέκεται από εκεί ψηλά Καλό ταξίδι κύριε Νίκο"

Να σημειώσουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2018, ο Βουρβουριώτης εκπαιδευτικός είχε τιμηθεί από το Σύλλογο Δαμαριώνα Νάξου σε μία εκδήλωση όπου και η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων είχε βάλει το χεράκι της ώστε να λάβει χώρα με κάθε επισημότητα... Κίνηση που είχε γίνει ώστε να τιμηθεί η προσφορά των 50 και πλέον χρόνων στο χώρο της εκπαίδευσης αλλά και της προσπάθειάς του να αναδείξει την ιστορία και τη λαογραφία της Σίφνου ...