Ελλάδα - Πέτσας: "Ο Μητσοτάκης ταξίδεψε με ελικόπτερο, εκτελούσε τα καθήκοντά του"

Ελικόπτερο (για vp) της πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της Νάξου

Νωρις το πρωί σήμερα, από το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε ενημέρωση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του μετακινήθηκε το Σαββατοκύριακο με στρατιωτικό ελικόπτερο με σκοπό να ταξιδέψει στην Πάρο (και από εκεί στην Αντίπαρο για να δει το ζεύγος Χανκς - Γουίλσον) και στη συνέχεια από εκεί στην Επίδαυρο για να παρακολουθήσει θεατρική παράσταση.... Και η ερώτηση που κατατέθηκε ήταν: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει δύο ερωτήματα:

- Ισχύει ότι μετέβη με στρατιωτικό ελικόπτερο σε Πάρο - Αντίπαρο για ταξίδι αναψυχής; 

- Ισχύει ότι μετέβη εν συνεχεία από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο επίσης με στρατιωτικό ελικόπτερο για να παρακολουθήσει παράσταση;

Ο Πρωθυπουργός έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει και τη διάρκεια και τις ημερομηνίες των διακοπών του. Ωστόσο, οφείλει να καταλάβει πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι προσωπικό του ραδιοταξί, για να απασχολεί στρατιωτικό ελικόπτερο την ώρα μάλιστα που όλος ο στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο σε επιφυλακή για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας. Περιμένουμε απαντήσεις".

mitsotakis-epidauros-4.jpg

Και το μεσημέρι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επιβεβαίωσε τη μισή πληροφορία, λέγοντας ότι μετακινήθηκε από την Αντίπαρο προς Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο, μίλησε για ταξίδι στα πλαίσια των καθηκόντων του πρωθυπουργού και σχολίασε πως «θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντά του τα μέσα που του διατίθενται και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις".

Ας δούμε τι αναφέρει για το ταξίδι...  «στον πρωθυπουργό διατίθενται από την πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντά του και να μετακινείται όπου χρειάζεται. Η χρήση των μέσων αυτών κρίνει και την εκπροσώπηση του θεσμού και τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιεί κάθε φορά ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου με βάση την ψήφο των πολιτών».

Ο υφυπουργός έκανε γνωστό πως ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε στην Πάρο με την πτήση της γραμμής. Κατόπιν μετακινήθηκε την Κυριακή το απόγευμα από την Αντίπαρο προς την Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο προκειμένου να παραστεί στην παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου, ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που μεταδόθηκε με livestreaming σε όλο τον κόσμο.

Απαντώντας στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέλιος Πέτσας σχολίασε πως «θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντά του τα μέσα που του διατίθενται και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις. Επομένως, με βάση το παρελθόν, μπορεί κανείς να κρίνει ποιος το χρησιμοποιούσε για ιδιωτικές επισκέψεις και ποιος για να ασκεί τα καθήκοντά του». 

ΣΥΡΙΖΑ: Τρία κι όχι ένα τα ελικόπτερα

Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, μετά την παραδοχή για χρήση στρατιωτικού ελικοπτέρου από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ισχύει ότι ο κ. Μητσοτάκης δέσμευσε όχι ένα αλλά τρία στρατιωτικά ελικόπτερα για τις διήμερες διακοπές του εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης;», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου και συνεχίζει:

«Όσο και να προσπάθησε να θολώσει τα νερά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε με περίσσια αλαζονεία πως ο κ. Μητσοτάκης πήγε από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο. Χρησιμοποίησε, δηλαδή, ως προσωπικό του ραδιοταξί ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, όχι για να πάει σε κάποιο ακριτικό νησί εν μέσω γενικής επιφυλακής των Ενόπλων Δυνάμεων για την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, αλλά για διήμερες διακοπές και για να πάει από ένα δείπνο σε μία θεατρική παράσταση.

Επειδή με μισόλογα όμως δεν θα κουκουλώσουν την αλήθεια, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα για τις αποκαλύψεις του militaire.gr:

1. Ισχύει ότι στην Αντίπαρο είχε δεσμεύσει δύο στρατιωτικά ελικόπτερα, το VIP της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα εφεδρικό SUPER PUMA;

 2. Ισχύει ότι στην Πάρο είχε δοθεί διαταγή και περίμενε ένα τρίτο στρατιωτικό μεταγωγικό ελικόπτερο Σινούκ, για το ενδεχόμενο που νύχτωνε και δεν μπορούσαν να πετάξουν τα άλλα δύο;

 3. Έγινε τελικά χρήση του Σινούκ από την Πάρο ή όχι; Και αν ναι ποιοι ήταν οι επιβαίνοντες;

 4. Ισχύει με λίγα λόγια ότι ο κ. Μητσοτάκης για τις διήμερες διακοπές του δέσμευσε τρία στρατιωτικά ελικόπτερα εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης και γενικής επιφυλακής στο Αιγαίο;

Περιμένουμε απαντήσεις και θα επανέλθουμε».

Υ.γ. Εμείς πάντως να σημειώσουμε ότι .. Ούτε στην Αντίπαρο, ούτε στη Πάρο, στη Νάξο ήταν το μεσημέρι της Κυριακής το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας (ευχαριστούμε τον γνωστό ... φίλο) και περίμενε την ...εντολή για να μεταφέρει τον Πρωθυπουργό στην Επίδαυρο

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...