Ελλάδα - Ξάνθη: Εκατό μετανάστες εντοπίστηκαν σε φορτηγό - ψυγείο (!!!)

Λίγες εβδομάδες μετά την είδηση για τους μετανάστες που βρέθηκαν νεκροί σε φορτηγό ψυγείο στην Βρετανία, έχουμε μία αντίστοιχη είδηση στην Ελλάδα, χωρίς όμως το τελικό αποτέλεσμα... Κοινώς; Λίγο μετά τις 8:30 σήμερα το πρωί στα διόδια της Ξάνθης άνδρες του τοπικού τμήματος Συνοριακής Φύλαξης σταμάτησαν φορτηγό ψυγείο στο εσωτερικό του οποίου διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν περίπου 100 παράτυποι μετανάστες (!!!) 

Μόλις οι άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν τον Γεωργιανής καταγωγής οδηγό του φορτηγού, ο συνοδηγός ,τουρκικής καταγωγής, επιχείρησε να διαφύγει αφήνοντας ωστόσο ενδείξεις ότι ανήκει σε παρακρατική οργάνωση της γείτονος χώρας.

Κατά το άνοιγμα των θυρών του ψυγείου του φορτηγού ,οι παράτυποι μετανάστες επιχειρώντας να διαφύγουν μαζικά από αυτό τραυματίστηκαν με αποτέλεσμα πολλοί να πάθουν κατάγματα, ενώ αρκετοί αντιμετώπισαν και αναπνευστικά προβλήματα.

Για τον λόγο αυτό άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ που βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να παράσχει πρώτες βοήθειες αλλά και να μεταφέρει τους τραυματισθέντες στο νοσοκομείο της Ξάνθης

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα radioervos.gr