Και το όνομα αυτού "ΑλβανοΣλαβοΜακεδονία"

Αυτός μάλιστα είναι όρος και όνομα που αξίζει κάποιος να αναφέρει… ΑλβανοΣλαβοΜακεδονία»… Κι άντε να το πει αυτό ξένος ανταποκριτής.. Αναφερόμαστε στο Μακεδονικό ζήτημα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης είναι ο νέος νονός για το θέμα που μας καίει…

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό « Ράδιο Κρήτη» ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε για την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων στην Νέα Υόρκη για το σκοπιανό και απάντησε: «Στους αρχαίους χρόνους ονομαζόταν Παιονία, στην συνέχεια ονομάστηκε Βαρντάρσκα , επί Τίτο μετονομάστηκε  σε Μακεδονία, ενώ με την διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας το 1992 αποφασίστηκε από την Ελλάδα ότι δεν θα αποδεχόταν όνομα με την χρήση του όρου Μακεδονία, το 1995 αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ με την ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Το 2008 αποφασίζεται σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, ενώ μπήκε και η πρόταση στο τραπέζι για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό».

Μετά την ιστορική αυτή αναδρομή ήλθε και «στο ψητό»: «Προσωπικά προτιμώ να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία, θα προτιμούσα ονόματα όπως Αλβανοσλαβομακεδονία που δείχνει προσδιορισμό εθνότητας ή Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία. Τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου τι θα ψήφιζε στην Βουλή απάντησε ότι όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και ότι πρέπει να παλέψουμε ώστε να εξαλειφθούν τα αλυτρωτικά στοιχεία από την πλευρά των Σκοπίων αφού κίνδυνος δεν ελλοχεύει μόνο  στο όνομα της γειτονικής χώρας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News