Κρήτη: Οι νοτιάδες δεν άφησαν αεροσκάφος να προσγειωθεί (!!!)

Χιόνι στην Βόρεια Ελλάδα και χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυροί νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο δημιουργούν το σημερινό (05/02) σκηνικό του καιρού στην Ελλάδα... Χαρακτηριστικό είναι ότι σε Φλώρινα και Κοζάνη το θερμόμετρο έδειξε - 1 βαθμό κελσίου και στα λευκά ντύνονται από το πρωί οι ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης, ως αποτέλεσμα της βίαιης εισβολής του ψυχρού μετώπου από τα Βαλκάνια και της ραγδαίας πτώσης της θερμοκρασίας λόγω των ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων.

Συγκεκριμένα, μετά τις 8:00 άρχισε πυκνή χιονόπτωση στον Χορτιάτη, ακόμη και μέσα στο χωριό, όπου η θερμοκρασία μόλις και μετά βίας ξεπερνά τους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Ταυτόχρονα, ασθενείς έως μέτριας έντασης χιονοπτώσεις σημειώνονται στα Πεύκα, στο Ρετζίκι, στο Φίλυρο, στο Ωραιόκαστρο, στην Εξοχή και στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Νιφαδόπτωση παρατηρείται και στο Πανόραμα, σε υψόμετρο άνω των 300 μέτρων. Χιόνι, μάλιστα, πέφτει και στον Σοχό, αλλά και στο Λιβάδι. Χιονοπτώσεις σημειώνονται και σε χαμηλότερα υψόμετρα στον νομό, όπως στην ΕΟ Θεσσαλονίκης - Σερρών.

Η θερμοκρασία θα συνεχίσει την πτώση της σε όλη τη χώρα, φτάνοντας στην ελάχιστη τιμή της την Πέμπτη 06/02 ή τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 07/02. Στο χάρτη που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την κατανομή της ελάχιστης θερμοκρασίας που αναμένεται την Πέμπτη 06/02 καθώς και την τιμή της σε 8 μεγάλες πόλεις της χώρας. Σημειώνεται ότι στις περισσότερες περιοχές η ελάχιστη θερμοκρασία θα σημειωθεί προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. 

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Αιγαίο, στο Ιόνιο, στα νότια ηπειρωτικά και κατά τόπους σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών. Τα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη και ενδεχομένως και σε άλλες νησιωτικές περιοχές, θα είναι κατά τόπους έντονα.

Ισχυροί νότιοι άνεμοι πνέουν από τα ξημερώματα στην Κρήτη (έφτασαν ακόμη και στα 90 χιλιόμετρα ανά ώρα), γεγονός που έχει δημιουργήσει προβλήματα και στις πτήσεις των αεροσκαφών. Το πρωί της Τετάρτης, η πτήση από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας, που ήταν προγραμματισμένη να προσγειωθεί στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», τελικά προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», καθώς η ένταση των ανέμων δεν επέτρεψε την προσέγγιση και προσγείωσή του.  

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News