Μία γροθιά Αρια και Σέρσεϊ

Η αλήθεια είναι ότι οι παραγωγοί της τηλεοπτικής σειράς που σπάει τα ταμεία σε όλο τον κόσμο Game Of Thrones έχουν ερωτευτεί την Ελλάδα και δη τα νησιά της. Μάλιστα πριν από τρία χρόνια, όταν ετοιμάζονταν να εντάξουν στο σίριαλ τα «Σιδερένια Νησιά» είχαν περάσει αρκετές εβδομάδες στην Ικαρία θεωρώντας το νησί του Κεντρικού Αιγαίου ως το ιδανικό για τα γυρίσματα της εν λόγω τοποθεσίας. Όμως, η Ελληνική γραφειοκρατία τους έστειλε στην Κροατία και την Αδριατική.

Από σήμερα το πρωί όμως βρίσκονται και πάλι στην Ελλάδα σε μία ασυνήθιστη συμμαχία. Αρια Σταρκ έχοντας στο πλευρό της την Σέρσεϊ Λάνιστερ και υπό την καθοδήγηση του Σερ Ντάβος έκαναν απόβαση στην Λέσβο… Όχι δεν είναι αστείο, ούτε η Λέσβος επιλέχθηκε ως σκηνικό για το Ουέστερος και την επική τελευταία μάχη… Απλά ο Λίαμ Κάνινχαμ (Σερ Ντάβος) η Μασέι Ουίλιαμς (Αρια Σταρκ), η Λένα Χίντεϊ (Σέρσεϊ Λάνιστερ) καθώς και άλλοι ηθοποιοί της δημοφιλούς σειράς,  επισκέφτηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (29/06) και τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό. Με τον δήμαρχο να τους καλεί να επισκεφτούν και να φωτογραφηθούν το Κάστρο της Μυτιλήνης, που αποτελεί και ένα… γνώριμο σκηνικό εκείνων που γίνονται τα γυρίσματα της επικής σειράς του Game of Thrones (!!!)  Ακόμη μεγαλύτερη σημασία όμως είχαν τα λόγια των πρωταγωνιστών της διάσημης σειράς, οι οποίοι είπαν στον δήμαρχο πως «είμαστε εδώ για να πούμε σε όλο τον κόσμο πως η Λέσβος είναι ένα πανέμορφο νησί και ασφαλές και να απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους να έρθουν να το επισκεφτούν. Και ειδικά εκείνοι που δίστασαν να το κάνουν φέτος, ακυρώνοντας τις κρατήσεις τους»!  

Νωρίτερα, οι πρωταγωνιστές του Game of Thrones είχαν πραγματοποιήσει δίωρη επίσκεψη στον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου “Καρά-Τεπέ”. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της οργάνωσης International Rescue Committee, για την οποία είχαν συμμετάσχει σε καμπάνια αλληλεγγύης ήδη από τον Μάρτιο. Και όπως ήταν λογικό έγιναν αντικείμενο συζήτησης και θαυμασμού ενώ έπαιξαν με τη ψυχή τους μαζί με τους μικρούς Σύριους πρόσφυγες…

Με πληροφορίες και φωτό από το Emprosnet.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News