Νάξος: Εμπλοκή Αντιδημάρχου σε τηλεφωνική απάτη (!!!), έπεσε στο κενό

Βρισκόμαστε στον περασμένο Απρίλιο και στο Ρέθυμνο έχουμε μία παράξενη ιστορία... άγνωστος προέβη σε αγορά φρούτων, τα οποία θα πλήρωνε μέσω τραπεζικής κατάθεσης. Στην συνεχεία έστειλε φωτογραφία αποδεικτικού μεταφοράς χρημάτων. Στη εν λόγω φωτογραφία φαινόταν η καταβολή στο λογαριασμό του παθόντα χρηματικού ποσού με μεγάλη απόκλιση από την χρηματική αξία των προϊόντων που είχε αγοράσει.

Ακολούθησε επικοινωνία εκ νέου με τον παθόντα και ο δράστης λέγοντας ότι είχε καταβάλει περισσότερα χρήματα από την αξία των προϊόντων που είχε αγοράσει, άμεσα ζήτησε την επιστροφή του επιπλέον ποσού σε λογαριασμό ημεδαπής γυναίκας, καταφέρνοντας έτσι να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ. Η κίνηση αυτή απέτυχε γιατί πολύ απλά ο επιχειρηματίας που είχε το μανάβικο, αντέδρασε άμεσα, ενημέρωσε την Ασφάλεια Ρεθύμνου και μετά από λίγο είχαμε σύλληψη στο Ναύπλιο (!!!)

Τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχει το Ρέθυμνο με τη Νάξο... Έχει... Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι νωρίς σήμερα το πρωί, άγνωστος χρησιμοποιώντας το όνομα γνωστού αντιδημάρχου του Δήμου μας, ζήτησε παραγγελία μαναβικής αξίας 800 ευρώ (!!!) Και μάλιστα ζήτησε τον λογαριασμό της ιδιοκτήτριας για να της καταθέσει τα χρήματα... Και αντί για 800 ευρώ, κατέθεσε 8000 και πήρε τηλέφωνο ζητώντας συγνώμη και τόνισε ότι έκανε λάθος και όπως ήταν... λογικό απαίτησε την επιστροφή των χρημάτων, ήτοι 7.200 ευρώ..

Όμως, η επιχειρηματίας, έχοντας στο μυαλό της αντίστοιχες κινήσεις που είχαμε βιώσει την περσινή περίοδο (πρωταγωνιστής γνωστός γιατρός στη Νάξο) τόσο με ξενοδόχους ή επιχειρηματίες που είχαν σχέση με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, έκανε το αυτονόητο. Πήρε τηλέφωνο τον αντιδήμαρχο που υποτίθεται ότι είχε κάνει τη παραγγελία. Βλέπετε σε μικρές κοινωνίες, οι απευθείας επαφές κάνουν τη διαφορά. Ο Αντιδήμαρχος έπεσε από τα σύννεφα, δεν είχε ιδέα για την παραγγελία και την εν γένει απάτη και όπως ήταν λογικό η όλη επιχείρηση τηλεφωνικής απάτης έπεσε στο κενό..

Οπότε, καλό είναι να προσέχουμε. Οι καιροί είναι πονηροί. Πρόσφατα είχαμε διαβάσει για μία ακόμη επιχείρηση τηλεφωνικής απάτης μέσω δανείου και σύνταξης, οπότε καλό είναι όταν κάποιος σας προσεγγίζει με αυτό το τρόπο να κάνετε και μία δεύτερη σκέψη.. Δεν είναι κακό. Φυλάμε άλλωστε τα ρούχα μας για να έχουμε τα μισά...

Και καλό είναι να είναι ενήμερη η Αστυνομία για αυτές τις περιπτώσεις...

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News