Παπαδημούλης: Το πιτόγυρο θα συνεχίζει απτόητο

Καλά νέα για τις αξίες και τις παραδόσεις του τόπου. Ο συναγερμός που σήμανε τις προηγούμενες μέρες σχετικά με την υποτιθέμενη απαγόρευση του γύρου και του ντονέρ στη χώρα μας, κόπασε, μέσω μίας ανάρτησης του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Το όλο ζήτημα προκλήθηκε όταν η ομάδα των Πρασίνων του Ευρωκοινοβουλίου διαπίστωσε πως πολλές φορές στα κρέατα που προορίζονται για γύρο και ντονέρ υπάρχει φωσφορικό άλας, το οποίο συστατικό είναι επικίνδυνο για την υγεία όταν ψηθεί και ξαναζεσταθεί. Κάτι τέτοιο δημιούργησε τη φήμη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να απαγορεύσει την κατανάλωση των δύο αυτών μορφών ψησίματος του κρέατος, κάτι που όπως διαβεβαιώνει ο Δ. Παπαδημούλης, δεν ισχύει.

 «Η Κομισιόν διέψευσε σήμερα επίσημα και κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα, που ξεκίνησαν από την γνωστή Bild, ότι θα απαγορευτούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο «γύρος», το κεμπάπ και τα συναφή παραδοσιακά μας εδέσματα. Άλλο ένα fake news. Το «πιτόγυρο» θα συνεχίσει απτόητο!» έγραψε στον λογαριασμό του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.