Σαντορίνη: Ο μαινόμενος ιερέας, η απειλή, η απάντηση της Μονής και γιατί τώρα;

Tον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες ένα ασυνήθιστο περιστατικό με πρωταγωνιστή ιερέα στην πανέμορφη Σαντορίνη. Ο ιερέας είχε ατύχημα με το αγροτικό που οδηγούσε, καθώς αυτό συγκρούστηκε με ένα πούλμαν σχολής οδηγών και μάλιστα υπήρχε μαθητής εντός του πούλμαν. Ο ιερέας έγινε έξω φρενών, κάτι που είχε σαν συνέπεια αυτά τα οποία ακολούθησαν να είναι πραγματικά απίστευτα και έξω από κάθε λογική και με δεδομένο ότι δεν ακούμε τι έχει προηγηθεί για την έκρηξη του ιερέα...

Οπως, βλέπουμε στο video, ο ιερέας κατέβηκε από το αμάξι του και με έναν σιδερολοστό άρχισε να σπάει για τα καλά το λεωφορείο. Ο δάσκαλος της σχολής οδηγών, ο οποίος βιντεοσκοπούσε το συγκεκριμένο περιστατικό κάλεσε την Αστυνομία, ενώ την ίδια ώρα φέρεται να λέει χααρακτηριστικά σε μαθητευόμενο οδηγό «Αν πάρεις δίπλωμα σφύρα μου».

Οπως ήταν λογικό, πήρε θέση στην όλη ιστορία και η Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία... Εξέδωσε ανακοίνωση και τονίζει ότι το περιστατικό είχε γίνει τον Απρίλιο του 2018 αλλά τώρα δημοσιοποιήθηκε μέσω του βίντεο. Ζητάει συγγνώμη για την όλη συμπεριοφρά και αποκαλύπτει ότι η υπόθεση είναι στα δικαστήρια και δεν μπορεί να πει περισσότερα για το όλο θέμα αφήνοντας να εννοηθεί ότι το παρασκήνιο είναι αρκετά μεγάλο και αναρωτιέται για την διαρροή μόνο του συγκεκριμένου βίντεο... . ​

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τό δολίως ληφθέν πρό ἑνάμιση ἔτος βίντεο, τό ὁποῖο σήμερα, ὡς μή ὤφειλε, εἶδε τό φῶς τῆς δημοσιότητος μᾶς ἐκθέτει καταφανῶς καί ἐπιθυμοῦμεν νά ζητήσωμεν συγγνώμην δι’ αὐτό. Δέν ἔχουν δημοσιοποιηθεῖ οἱ ὕβρεις, οἱ προπηλακισμοί, οἱ βλασφημεῖες καί ἡ ἐν γένει συμπεριφορά τοῦ φερομένου ὡς θύματος, μέ τήν ὁποία ἤδη ἀσχολεῖται ἡ Δικαιοσύνη. Τό ἐν λόγῳ προμελετημένο καί παραπλανητικό βίντεο ἀποτελεῖ ἕνα μικρό μόνον τμῆμα δικαστικῆς περιπέτειας, τήν ὁποία ἀντιμετωπίζει ἡ Ἱερά ἡμῶν Μονή. Ὅλη δέ ἡ ὑπόθεσις ἀλλά καί τό μεμονωμένο δημοσιευθέν περιστατικό εἶναι στά χέρια τῆς Δικαιοσύνης καί διά τοῦτο δέν ἐπιθυμοῦμεν νά προβοῦμε σέ κάποιο σχολιασμό, ἕως ὅτου ἀποφανθεῖ τελεσιδίκως’»

Προηγούμενα από το 2016

Οπως αναφέρει η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" η διαμάχη είναι χρόνια και έχει ως αφορμή την μίσθωση ενός οικοπέδου της Μονής Προφήτη Ηλεία. Ο ιδιοκτήτης του λεωφορείου και της σχολής οδηγών, Γιώργος Γιούσιας, υποστηρίζει ότι το εν λόγω οικόπεδο είχε μισθωθεί από τον ίδιο πριν από τουλάχιστον 20 χρόνια, μέσω δημοπρασίας με σκοπό να το διαμορφώσει σε πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπως κι έγινε. Ο κ. Γιούσιας ισχυρίζεται ότι η συμφωνία ήταν μεταξύ του ίδιου και των ανθρώπων της Μονής. «Πρόκειται για μια μισθωτική διαφορά που είχε ο κ. Γιούσιας με τη Μονή Προφήτη Ηλεία στη Σαντορίνη από το 2016» αναφέρει η δικηγόρος του, Μιράντα Πολυκρέτη. Για να προσθέσει: « Πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο, μέρος του οποίου είχε μισθώσει ο ιδιοκτήτης της σχολής οδηγών για να φτιάξει ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, ενώ το υπόλοιπο κομμάτι του ανήκει στον ίδιο».

Ο ηγούμενος της Μονής, κατηγορείται από τον μισθωτή του αγροτεμαχίου και για φθορές καθώς το καλοκαίρι του 2017 είχε προβεί σε έξωση εναντίον του, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στο πάρκο και στις εγκαταστάσεις της σχολής. «Είχε φέρει μπουλντόζα και είχε γκρεμίσει με το έτσι θέλω τις εγκαταστάσεις» λέει η δικηγόρος του ιδιοκτήτη της σχολής οδηγών, κυρία Μιράντα Πολυκρέτη. Στο διάστημα που ακολούθησε ο ιδιοκτήτης της σχολής δικαιώθηκε στο Εφετείο και έτσι ακυρώθηκε η απόφαση της έξωσης. Με την σύμφωνη γνώμη των νέων μεσεγγυούχων, ο ιδιοκτήτης της σχολής εισερχόταν στο ακίνητο προκειμένου να παραλάβει τα πράγματα του.