Βενετία: Θα ψεκάσουν τους γλάρους

Η Βενετία βρίσκεται σε πόλεμο! Και μάλιστα σε κατάσταση πολιορκίας. Ποιος είναι ο αντίπαλος; Όχι βέβαια κάποιο άλλο βασίλειο της Μεσογείου αλλά …γλάροι. Σε ένα σκηνικό που θυμίζει έντονα τη ταινία «τα πουλιά» του Αλφερντ Χίτσκοκ… Και έτσι οι αρμόδιοι της ιταλικής πόλης δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την άνοδο της στάθμης του νερού που κινδυνεύει να βουλιάξει την Βενετία, αλλά και τους γλάρους που όχι μόνο έχουν «κατακτήσει» την πόλη, αλλά γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικοί και επιθετικοί όταν πρόκειται να αρπάξουν την τροφή τους μέσα από τα χέρια των τουριστών ή τα τραπέζια που σερβίρουν στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Μάλιστα στην συγκεκριμένη περιοχή, οι σερβιτόροι δεν τολμούν να ξεμυτίσουν από τα εστιατόρια, και σκεπάζουν τις παραγγελίες μέχρι να τις φέρουν στα τραπέζια των τουριστών πελατών τους.

Το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, έτσι ώστε πέρσι ο εμπορικός σύλλογος της πλατείας του Αγίου Μάρκου προσπάθησε να βρει λύσεις, παίζοντας ηχογραφήσεις με την φωνή ενός γερακιού ή το πέταγμα ενός τηλεκατευθυνόμενου γερακιού σε σχήμα κυλίνδρου. Όμως τίποτα από αυτά δεν είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, κάτι που μας φέρνει στην αναζήτηση πιο δραστικών λύσεων.

Και αυτή που θα δοκιμαστεί φέτος θα αφορά την υιοθέτηση κάποιων μεγάλων συσκευών σπρέι, οι οποίες θα εκτοξεύουν στον αέρα ένα «γλαρο-απωθητικό» έτσι ώστε να διώξει τα πουλιά από την πλατεία. Η εταιρία αρωμάτων που θα κατασκευάσει αυτό το απωθητικό, υποστηρίζει ότι βασίζεται σε κάποια αιθέρια έλαια, τα οποία δεν είναι επιβλαβή για τον άνθρωπο, αλλά δεν αρέσει στα συγκεκριμένα πουλιά».

Μάλιστα οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι όχι μόνο θα κρατήσει τα πουλιά μακριά από την πλατεία, αλλά είναι σε θέση να μειώσει την επιθυμία τους για αναπαραγωγή, κάτι που θα οδηγήσει στη μείωση του αριθμού των γλάρων αλλά και των περιστεριών, τα οποία είναι και αυτά μια πληγή για την Βενετία. Αξιοσημείωτο είναι ότι συχνά οι τουρίστες γίνονται θεατές στις μάχες γλάρων εναντίον περιστεριών για την κατάκτηση τροφής…