Νάξος: Η μπουλντόζα έκανε πάλι νύχτα το ... θαύμα της στην Γλυφάδα

Το έργο το είδαμε πέρυσι... Ελπίζαμε μάλιστα να μην δούμε το σίκουελ με δεδομένο ότι οι αντιδράσεις ήταν έντονες και με επιχειρήματα σχετικά με την καταστροφή του υδροβιότοπου... Τότε, η δικαιολογία ήταν τα ...κουνούπια και η ανάγκη να αδειάσει η αλυκή ώστε οι κάτοικοι των γύρω περιοχών να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Καλή δικαιολογία δεν λέμε.. Αλλά πάντα δικαιολογία από τη στιγμή που μιλάμε για υδριοβιότοπο και προσταυτεύμενη περιοχή Natura, όπου όλες οι κινήσεις πρέπει να γίνονται με απόλυτη προσοχή και σεβασμό στη φύση και όχι με τη λογική τους μπουλντόζας...  

Προφανώς όμως στη Νάξο, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Κι έτσι είδαμε και τα ξημερώματα (σ.σ. τώρα άλλαξε η τακτική και η κίνηση, προφανώς από τους ίδιους έγινε μέσα στην άγρια νύχτα ώστε να βρεθούν όλοι προ τετελεσμένων) μία ακόμη παρέμβαση ανθρώπου...  Πάλι είχαμε μπουλντόζα, πάλι άνοιγμα ορύγματος με σκοπό να διοχετευτεί το νερό της Αλυκής στην Γλυφάδα στη θάλασσα.. Και πάλι είχαμε την εμφάνιση Αστυνομίας και Λιμενικού που μίλησαν με τους κατοίκους και ενδεχομένως να έχουμε εξελίξεις. 

Το .. ευχάριστο είναι ότι άλλαξε η δικαιολογία. Πέρυσι, ήταν τα κουνούπια. Φέτος ήταν το να .. ξεθυμάνει. Ποιος; Τι; Γιατί; Δεν έχει σημασία. Ετσι είπαν οι ειδικοί "για να ξεθυμάνει..."  Και ουδείς γέλασε.. Αντίθετα, για μία ακόμη φορά, είδαμε ότι χωρίς σκέψη παρεμβαίνουμε και δημιουργείτε όρυγμα τριών μέτρων, έτσι γιατί κάποιος θέλει.. 

Ας δούμε τι αναφέρει στην σελίδα της η "Ταβέρνα Αξιώτισσα" που έχει προχωρήσει και σε ανάρτηση φωτογραφιών από την παρέμβαση του ... γνωστου - άγνωστου συμπολίτη μας.. "Καφριστάν 2 .. Η συνέχεια... κάποιοι που επιεικως θα τους αποκαλούσα ανόητους,επιμένουν να παρεμβαίνουν σε ένα προστατευμένο υγροβιότοπο και στο παρακείμενο αιγιαλό που κοσμεί την περιοχή τους ( Καστράκι, Γλυφάδα, Αλυκό) και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Μετά την περσινή διάνοιξη ορύγματος 4 και πλέον μέτρων για να στραγγιξει η Αλυκή και παρά τις καταγγελίες και διαμαρτυρίες μας,συνέχισαν και φέτος. Σήμερα το πρωί με JCB άνοιξαν πάλι το όρυγμα με αποτέλεσμα το νερό της Αλυκής να διοχετεύεται στη θάλασσα. Πέρυσι το πρώτο σκαπτικό μηχάνημα που εθεάθη ήταν του Δήμου φέτος δεν ξέρουμε, μιας και η δουλειά έγινε ξημερώματα. Απευθύνω έκκληση στους σώφρονες κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο να δράσουμε από κοινού για να αποκατασταθεί η κακοποίηση του περιβάλλοντος. Όσο για τους υπεύθυνους ας τοποθετηθούν δημόσια και με επιχειρήματα για την λογική των πράξεών τους και ας πάψουν να κρύβονται πίσω από τις ποδιές παραγοντισκων και αντιδημάρχων. Αυτά για τώρα..."