Νάξος: Ψεκασμός δακοκτονίας σε Χαλκί, Φιλώτι και Δαμαριώνα

Τριτη περίοδο δολωματικού ψεκασμού των ελαιοδέντρων και η δράση από τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και δη της Νάξου μεταφέρεται στον μεγαλύτερο ελαιώνα του νησιού, στην περιοχή Χαλκίου, Δαμαριώνα και Φιλωτίου... Και όπως γίνεται γνωστό από τις 12 Σεπτεμβρίου έως τις 20 του ίδιου μήνα θα πραγματοποιηθεί ο ψεκασμός για την καταπολέμηση του δάκου... 

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου, με τίτλο "Εναρξη Δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας"  και με την υπογραφή του γεωπόνου Ιωάννη Ξενάκη αναφέρει:   " Από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου ανακοινώνεται  η έναρξη του 3ου  δολωματικού ψεκασμού των ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς από τις 12 Σεπτεμβρίου 2019, ο οποίος θα διαρκέσει 8 εργάσιμες ημέρες και ολοκληρώνεται στις 20 Σεπτεμβρίου 2019, στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες  Χαλκείου, Δαμαριώνα και Φιλοτίου   .

Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοικτά τα αγροκτήματα τους αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά , όσοι το επιθυμούν προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοκομία τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχών δηλητηριάσεων.  

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Νάξου τηλ. 2285361464 -2285361453"