Σαντορίνη: Εικόνες που προκαλούν ερωτηματικά...

Το πρόβλημα των υποδομών είναι έντονο στη Σαντορίνη. Και δεν είναι μόνο η Αστυνομία και η υποστελέχωση. Είναι και θέματα καθαριότητας αλλά και υγιεινής. Αποτέλεσμα; Η εικόνα του νησιού, του κορυφαίου ελληνικού προορισμού και εκ των κορυφαίων του κόσμου να αμαυρώνεται. Και είναι κρίμα… Και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Skai « Οι ξενοδόχοι υψώνουν κραυγή απόγνωσης για την άκρως αποκρουστική κατάσταση που επικρατεί για τους τουρίστες, αλλά και θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

 «Λίγα μόλις μέτρα πίσω από τον κεντρικό δρόμο της καλντέρας στην Οία, τόνοι σκουπιδιών στοιβάζονται κάθε μέρα δημιουργώντας μια άκρως αποκρουστική εικόνα για τους τουρίστες του νησιού αλλά και για την υγεία των κατοίκων του νησιού μας. Μύγες ποντίκια και διάφορα τρωκτικά έχουν μαζευτεί στα βουνά σκουπιδιών και κίνδυνο για την υγεία μας και ο Δήμος με τους αρμόδιους φορείς να μένουν θεατές αυτής της κατάστασης» καταγγέλλει ο Μιλτιάδης Ανδρώνης.

Σαν να μην έφτανε αυτό, από τη Δευτέρα, έχουν ξεχειλίσει… λύματα από τον βόθρο του  δημοτικού σχολείου της Οίας και απλώνονται σε όλη την περιοχή γύρω και κάτω από το σχολείο, στην οποία βρίσκονται σπίτια και επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια αφόρητη δυσοσμία σε όλη την περιοχή, οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να δουλέψουν και ο κόσμος να απομακρύνεται άρον άρον.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ανδρώνης, αλλά και κάτοικοι του νησιού απευθύνουν δραματική έκκληση από όλους τους φορείς να λάβουν άμεσα μέτρα για να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη για την υγεία κατάσταση και να αποκατασταθεί άμεσα, η βλάβη που έχει υποστεί η περιοχή κάτω από το δημοτικό σχολείο της Οίας, διορθώνοντας το πρόβλημα των λυμάτων που ρέουν στους δρόμους και στα σοκάκια της περιοχής. Παράλληλα,  απευθύνεται έκκληση για την άμεση αποκομιδή και μεταφορά των σκουπιδιών στον καθορισμένο χώρο (χωματερή) του νησιού.