Στα «ύψη» ο υδράργυρος και σήμερα Τρίτη 8/8

Γενικά αίθριος θα παραμείνει ο καιρός το επόμενο τριήμερο σε ολόκληρη τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες και λίγες σποραδικές βροχές στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο ως 6 μποφόρ. Τέλος, η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.
 
Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη 8/8:
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα και τοπικές βροχές στα ορεινά της Μακεδονίας. Η θερμοκρασία από 17 έως 40 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός με τοπική συννεφιά το απόγευμα και το θερμόμετρο από 24 έως 38 βαθμούς.
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, καλοκαιρία με τοπική συννεφιά στα ηπειρωτικά ορεινά και λίγες βροχές το απόγευμα, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 19 έως 41 βαθμούς.
 
Στην Πελοπόννησο, γενικά αίθριος καιρός και ο υδράργυρος από 17 έως 40 βαθμούς.
                                                                                                 
Στα Κύθηρα, καλοκαιρία και η θερμοκρασία έως 36 βαθμούς.
 
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, αίθριος καιρός, βοριάδες 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 25 έως 35 βαθμούς.
 

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα νότια, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 36 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με παροδικές νεφώσεις στα ορεινά το απόγευμα και τοπικές βροχές στα βόρεια. Ο υδράργυρος από 20 έως 40 βαθμούς.
 
Στην Αττική, γενικά αίθριος καιρός, βόρειοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου.