Τήνος: "Έφυγε το πλοίο με τις μπετονιέρες - Εμείς οι Τηνιακοί είμαστε εδώ"

Η Τήνος συνεχίζει… και αντιστέκεται.  Και περνάει σε ένα διαφορετικό επίπεδο αντίδρασης. Καθότι δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη θέση «Πράσσα» σε μία από τις ωραιότερες περιοχές του νησιού…

Και χθες το βράδυ της Τετάρτης αλλά και σήμερα το πρωί της Πέμπτης δεκάδες πολίτες με επικεφαλής τον Δήμαρχο Τήνου κο Γιάννη Σιώτο βρέθηκαν στο λιμάνι του νησιού, εμποδίζοντας τις μπετονιέρες που μετέφεραν το σκυρόδεμα, το οποίο θα "πέσει", προκειμένου να διαμορφωθούν οι βάσεις των ανεμογεννητριών, να κατέβουν από το πλοίο.

Η αρχή έγινε λίγο πριν τις οκτώ όταν το «Θεολόγος» έφτασε στο λιμάνι, αλλά οι πολίτες ανέβηκαν στην μπουκαπόρτα και δεν επέτρεψαν στις οκτώ μπετονιέρες και μία πρέσα να μείνουν στο γκαράζ του πλοίου και τελικά να …φύγουν με αυτό.

Κάτι που επαναλήφθηκε και σήμερα το πρωί πάλι λίγο πριν τις 8 το πρωί με το Θεολόγος να έρχεται εκ νέου…  Και πάλι οι κάτοικοι – όπως βλέπετε μέσα από τις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στη σελίδα “Η Τήνος κατά των Ανεμογεννητριών» - όρθωσαν το ανάστημά τους..

Και το πλοίο πήρε το δρόμο για την Ραφήνα….  Και οι ευρισκόμενοι στην προκυμαία του λιμανιού της Τήνου να τραγουδούν «Το πλοίο έφυγε με τις μπετονιέρες – εμείς οι Τηνιακοί είμαστε εδώ»  Και προφανώς θα παραμείνουν. Αλλά το έργο έχει ακόμη πολλά επεισόδια .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News