Ελάτε να μιλήσουμε

Τα προβλήματα της ορεινής Νάξου και δη στην ενότητα Δρυμαλίας καλά κρατούν. Και με δεδομένο ότι μπαίνουμε στο χειμώνα υπάρχει η πίεση για δράση με σκοπό να βρεθούν λύσεις και δη άμεσα. Η αγωνία των αιρετών είναι αυτονόητο και «όπλισε» τα χέρια των εκλεγμένων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» εκπροσώπων Κορωνίδας (Κωμιακής) και Σκαδού  για σύγκλιση εδώ και τώρα συνέλευσης των προέδρων που συγκροτούν τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες της περιοχής.

Οι κ. Μιχάλης Πάσουλας (Σκαδό) και Δημήτρης Κορρές (Κορωνίδα) καλούν την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στην Κωμιακή για συζήτηση τους προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων ήτοι τους κ.κ. Γιώργο Μπάκαλο (Απειράνθου) Κώστα Σωμαρίπα (Δαμαριώνα) Μανώλη Βάσιλα (Δανακού), Μανώλη Φακίνο (Κεραμωτής), Νίκο Χουζούρη (Κορώνου), Νικήτα Κουτσοκέρη (Μέσης), Μιχάλη Χερουβείμ (Μονής) Βασίλη Κρασσά (Φιλωτίου) και Γιώργο Γαβαλά (Χαλκείου). Θέματα συζήτησης, δεν μπορούν να είναι άλλα από τα κοινά προβλήματα της περιοχής, δηλαδή η τιμολόγηση του νερού, η τιμή ζώνης των ακινήτων, το συγκοινωνιακό, ο κίνδυνος κλεισίματος του Γυμνασίου Σκαδού, η μείωση των δημοτικών τελών και οι «οικοδεσπότες» σημειώνουν ότι θα πρέπει να απαιτηθεί να συγκληθεί άμεσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέματα της ορεινής Νάξου.

Τι αναφέρει η πρόσκληση; «Λαμβάνοντας υπόψη την πλήρη υποβάθμιση και εγκατάλειψη που αντιμετωπίζουν ειδικά τα χωριά της ορεινής Νάξου, παίρνουμε την πρωτοβουλία και σας καλούμε σε συνάντηση την Τετάρτη 22/10/2014 και ώρα 19:00 μ.μ. στο κοινοτικό κατάστημα Κορωνίδας προκειμένου να συζητήσουμε, να καταγράψουμε και να διεκδικήσουμε λύσεις στα κοινά προβλήματα και θέματα των χωριών μας όπως: 1) την τιμολόγηση του νερού, 2) την τιμή ζώνης των ακινήτων, 3) τον κίνδυνο κλεισίματος του Γυμνασίου Σκαδού, 4) το συγκοινωνιακό, 5) τη μείωση των δημοτικών τελών και άλλα θέματα που αφορούν τα χωριά μας. Επίσης να απαιτήσουμε να συγκληθεί άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο με θέματα της ορεινής Νάξου".