Ελλάδα - Κέρκυρα: Κανονικά το καρναβάλι, δεν υπάκουσε στον Κικίλια

Το παιχνίδι πλέον έχει και πολιτικές διαστάσεις.. Αναφερόμαστε στην υπόθεση "Καρναβάλι και ακύρωση των δράσεων"... Κι ενώ όλοι περιμένουν ή συνεδριάζουν καθότι έχουν και την τοπική κοινωνία που ζητάει την διοργάνωσή της, από την Κέρκυρα, οι εξελίξεις είναι διαφορετικές... Η δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου αποφάσισε ότι το Καρναβάλι θα διεξαχθεί στο νησί παρά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας λόγω του κοροναϊού.  

Οπως έχουμε αναφέρει έντονες είναι αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια να αναβληθούν όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα, ως μέτρο πρόληψης για την εξάπλωση του κοροναϊού.   Άμεση ωστόσο ήταν η αντίδραση της δημάρχου κεντρικής Κέρκυρας.  

Η Μερόπη Υδραίου μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ισχύει για την Κέρκυρα. Διευκρίνισε δε πως οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο νησί θα διεξαχθούν κανονικά σε εξωτερικούς χώρους στο νησί.

Να σημειώσουμε πάντως ότι λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι για προληπτικούς λόγους ακυρώθηκαν τα αποψινά πετεγολέτσα που ήταν να γίνουν στην Πλακάδα τ’ Αγιού. Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων Άκης Χειρδάρης ενώ μέσα στη μέρα αναμένεται επεξηγηματικό δελτίο τύπου από το υπουργείο. Η απόφαση ελήφθη στο πλάισιο των δηλώσεων Κικίλια για ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων για προληπτικούς λόγους!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News