Χειραψία Γλέζου - Τσίπρα στο Κοινοβούλιο

Στα έδρανα της Βουλής βρέθηκε τη Δευτέρα ο Κυκλαδίτης πολιτικής Μανώλης Γλέζος για να παρακολουθήσει τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις».  

Ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν ανεβεί στο βήμα και πάρει το λόγο, ξάφνιασε τους παρευρισκόμενους καθότι πήγε προς το μέρος του Μανώλη Γλέζου για να του σφίξει το χέρι και να συνομιλήσει μαζί του για λίγο, επιβεβαιώνοντας τις καλές σχέσεις μεταξύ τους παρά τις όποιες πολιτικές διαφωνίες ανάμεσά τους.

Ο Μανώλης Γλέζος, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάθισε στα έδρανα των αξιωματούχων και παρακολούθησε μέρος της συζήτησης. Ο ίδιος έχει αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συμφωνία με τους δανειστές και στο παρελθόν έχει ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Κυκλαδίτης Μανώλης Γλέζος έδωσε το «παρών» στην κοπή της πίτας της Λαϊκής Ενότητας στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σαββατο, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως «όλα θα τα ξεπεράσουμε και μια από τις δυνάμεις που θα βοηθήσουν σε αυτόν τον αγώνα, είναι η ΛΑΕ».

Ο Μανώλης Γλέζος ευχήθηκε στο κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς «να πάει μπροστά» και επικαλούμενος την πολύχρονη εμπειρία του, υποστήριξε πως «αυτά που περνάμε τώρα είναι, πώς να πούμε, μικροπράγματα μπροστά σε αυτά που έχει περάσει η χώρα… δεν είναι τίποτε…».

Ο Μαν. Γλέζος απαντώντας στο «τι μας ενώνει και τι μας χωρίζει με τη ΛΑ.Ε.» απάντησε: «Μας ενώνει το γεγονός, ότι η πρώτη επίθεση με χημικά έγινε στη Ραμάλα σε μένα και στο Λαφαζάνη. Αυτό δε μπορώ να το ξεχάσω. Αυτό είναι που μας συνδέει. Τι μας χωρίζει; Αυτό που λέτε περί χρήματος ελληνικού κ.τ.λ. Αλλά, ας το αφήσουμε αυτό….Λησμονώ τη διαφορά μας για το…χρήμα και θυμάμαι το πρώτο».