Κυκλάδες - Συρμαλένιος: Δήλωση συμπαράστασης στους σμυριδεργάτες

Αύριο Παρασκευή 7 Αυγούστου και οι σμυριδεργάτες της Νάξου έχουν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν σε πορεία διαμαρτυρίας για όσα δεν έχει κάνει έως τώρα το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος για τα προβλήματά τους.. Οχι μόνο τα φετινά αλλά τα περσινά αλλα και για τα επόμενα... Τα αιτήματά τους είναι γνωστά και έχουν να κάνουν με τα της ασφάλισης, του χρόνου έναρξης εργασιών αλλά κυρίως με την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος που για 2η σερί χρονιά αφήνει στην άκρη την λέξη "εξόρυξη" αλλά μιλάει για "διαλογή"... Κάτι που προκαλεί ακόμη περισσότερες αντιδράσεις

Κι έτσι στις 10 το πρωί έξω από το Νοσοκομείο Νάξου θα ξεκινήσει η πορεία προς το Δημαρχείο από τους σμυριδεργάτες με σκοπό την απόδοση ψηφίσματος στο Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ως τον εκπρόσωπο και της Πολιτείας...

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος απέστειλε επιστολή προς τους εκπροσώπους των σμυριδεργατών και ζητάει όπως αναγνωστεί αυτή στη συγκέντρωση - σχετικά με τις κινητοποιήσεις του Συνδέσμου Σμυριδεργατών Νάξου, την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020.

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει:

"Η αδιάλλακτη στάση της Κυβέρνησης τόσο όσο αφορά το άνοιγμα των σμυριδωρυχείων όσο και την ασφάλιση των σμυριδεργατών, με συνέπειες όχι μόνο στη συνταξιοδότησή τους, αλλά και στην ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψή τους και μάλιστα σε εποχή πανδημίας, αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τους κατοίκους των έξι σμυριδοχωρίων της ορεινής Νάξου.

Το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ με παρέμβασή του ως αντιπολίτευση απέτρεψε τη διάταξη που έκλεινε τη σμύριδα.

Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανατέθηκε στο ΙΓΜΕ από το ΥΠΕΝ η εκπόνηση   μελέτης βιωσιμότητας και αναπτυξιακής προοπτικής συνολικά της ορεινής Νάξου.

Το 2018 και παρά την αντίθεση  της διεύθυνσης μεταλλείων ο Γιώργος Σταθάκης με προσωπική του εντολή  άνοιξε τα ορυχεία, ενώ ταυτόχρονα πέρασε και τη διάταξη  ότι κάθε χρόνο και εντός του α’ εξαμήνου θα ανοίγουν τα ορυχεία.

Επίσης, είχε εγκριθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το Κονδύλι της  ασφάλισης και του εργατικού δικαιώματος. Από την πλευρά μου και ως βουλευτής Κυκλάδων, όπως άλλωστε γνωρίζετε, ήμουν και είμαι στο πλάι σας, αρωγός στους δίκαιους αγώνες σας με την ενεργή συμμετοχή μου σε συναντήσεις, με τη διαρκή ενημέρωση  και επικοινωνία με το σωματείο, με παρεμβάσεις, ερωτήσεις και αναφορές.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μαζί σας για να παραμείνουν ανοιχτά τα σμυριδωρυχεία, για να μην μείνει κανένας σμυριδεργάτης ανασφάλιστος και για μια συνολική βιώσιμη λύση για την ορεινή  Νάξο.

Νίκος Συρμαλένιος Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ"

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News