Με επιτυχία η γενική δοκιμή για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς – Που ψηφίζουν στις Κυκλάδες

Ικανοποίηση εξέφρασε ο Νίκος Αλιβιζάτος για το αποτέλεσμα της σημερινής δοκιμής ενόψει των εκλογών της Κεντροαριστεράς που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Κυριακή (12/11) – Σε δεκαέξι νησιά των Κυκλάδων θα στηθούν κάλπες

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά και σήμερα (05/11) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η γενική δοκιμή ψηφοφορίας. Ο Νίκος Αλιβιζάτος (πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής) εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της δοκιμής που πραγματοποιήθηκε εν όψει της επόμενης Κυριακής 12 Νοεμβρίου, όταν θα στηθούν οι κάλπες για τον α' γύρο της αναμέτρησης. «Άνοιξε το 85% των Εκλογικών Κέντρων σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό, με προσέλευση χειριστών και περίπου 4.000 εθελοντών για τη στελέχωση των Εφορευτικών Επιτροπών.  Δοκιμάστηκαν με επιτυχία σενάρια κρίσης. Αν ληφθεί υπ' όψη ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές ασφαλείας, αρκούσε να ανοίξει το 40% των Εκλογικών Κέντρων για να θεωρηθεί επιτυχής η γενική δοκιμή». Και ολοκλήρωσε τη σκέψη του λέγοντας «η μεγάλη προσέλευση που σημειώθηκε μας γεμίζει αισιοδοξία για την επιτυχία του εγχειρήματος».

Όπως είναι γνωστό ο α' γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Ο β' γύρος, που πιθανότατα θα χρειαστεί, θα διενεργηθεί στις 19 Νοεμβρίου.

Και στις Κυκλάδες; Ο πρώην Νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας με ανακοίνωσή του παραθέτει τα σημεία που θα μπορεί κάποιος να ψηφίσει εντός του Νομού και σε δεκαέξι νησιά… Και μάλιστα αναφέρει τις προϋποθέσεις για να ψηφίσει κάποιος.

«Την Κυριακή 12/11/2007 καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα εκλογές για την ανάδειξη του επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Στις εκλογές αυτές μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες ψηφοφόροι, προσκομίζοντας την Αστυνομική τους Ταυτότητα ή το Διαβατήριο τους.

“Αυτοί που θα ψηφίσουν δεν είναι απαραίτητο, εάν δεν το θελήσουν, να γίνουν και μέλη του νέου κόμματος που συσπειρώνει όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Στα νησιά μας η ψηφοφορία θα γίνει στα σημεία που αναφέρονται παρακάτω ανά νησί.

ΑΜΟΡΓΟΣ: Δήμος Αμοργού.

ΑΝΑΦΗ: Δήμος Ανάφης.

ΑΝΔΡΟΣ: ΚΕΠ Μπατσίου Δήμου Άνδρου

ΦΗΡΑ: ΔΕΠΟΣ Δήμου Θήρας.

ΟΙΑ-ΘΗΡΑΣΙΑ: ΚΕΠ Οίας Δήμου Θήρας.

ΚΕΑ: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Κέας.

ΚΥΘΝΟΣ: Αίθουσα Τοπικού Διαμερίσματος Δρυωπίδας.

ΜΗΛΟΣ: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μήλου.

ΜΥΚΟΝΟΣ: Κατάστημα Ουρανίας Σκαγιά Χώρα Μυκόνου

ΝΑΞΟΣ: Δήμος Νάξου.

ΠΑΡΟΣ: ΚΕΠ Δήμου Πάρου.

ΣΕΡΙΦΟΣ: Γραφείο Πληροφοριών Δήμου Σερίφου.

ΣΙΚΙΝΟΣ: Σχολείο Σικίνου.

ΣΙΦΝΟΣ: Αίθουσα Ιδρύματος Στυλιανού Πρόκου.

ΣΥΡΟΣ: Αίθουσα Σταθμού Αναμονής Επιβατών Λιμένος Ερμούπολης.

ΤΗΝΟΣ: Αίθουσα Συνεδριάσεων Δήμου Τήνου.

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ: Δήμος Φολεγάνδρου.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΤΣΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.!!”.