Μύκονος - Florios Mykonos Foundation : Δωρεά δύο περιπολικών στο ΑΤ Μυκόνου

"Είμαι εδώ και θα παραμείνω εδώ. Όχι για μένα. Για την κόρη μου και το μέλλον του τόπου μου". Αυτός ήταν ο επίλογος της ανοιχτής επιστολής που δόθηκε στη δημοσιότητα την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου από τον Φλώριο Ασημομύτη, ιδρυτή του Florios Mykonos Foundation... Μέσα από εκείνη την επιστολή έκανε γνωστές τρεις δράσεις του ιδρύματος, δείγμα γραφής ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε ένα νησί ... Είτε λέγεται Μύκονος, είτε λέγεται Ανάφη, είτε Σαντορίνη ή και Νάξος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση έως τα τέλη του 2020 θα έχουν παραδοθεί στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου ένα ασθενοφόρο πλήρως εξοπλισμένο, στο Αστυνομικό Τμήμα, δύο περιπολικά (πλήρως εξοπλισμένα) και στο Λιμεναρχείο ένα σκάφος μεταφορών και επιχειρήσεων....

Και χθες είχαμε την πρώτη κίνηση...   Δύο σύγχρονα περιπολικά αυτοκίνητα μάρκας Citroen, αφίχθησαν στο λιμάνι της Μυκόνου και αποτελούν τα καινούργια αποκτήματα της τοπικής αστυνομίας, τα οποία εντάσσονται στη δύναμή της. Κι όπως ανέφερε στην σελίδα που διαθέτει στα social media ο κος Ασημομύτης "Μόλις παραλάβαμε τα περιπολικά για το ΑΤΜΥΚΟΝΟΥ . Ευχαριστώ καταρχάς τον κ ΣΚΟΥΛΟ για την άμεση ανταπόκριση του. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο μου και συνέταιρο μου Κ ΣΑΧΑ που μαζί τα αγόρασαμε".

Και με βάση εκείνη την επιστολή της 9ης Σεπτεμβρίου, ακολουθούν δύο ακόμη  δωρεές:  

@ Στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου : Ένα ασθενοφόρο πλήρως εξοπλισμένο:  Το συγκεκριμένο είναι μία προσφορά της εταιρείας Florios Real Estate και θα παραδοθεί πρώτο και η δωρεά θα γίνει στη μνήμη του Σωκράτη Κόκκαλη Junior. Η προσφορά αυτή αποσκοπεί εκτός των άλλων και στο να αποτίσει φόρο τιμής στην οικογένεια του κου Κόκκαλη που τόσο έχει υποστηρίξει και αναδείξει το νησί μας αλλά και έχει βοηθήσει εμένα προσωπικά με τη χρόνια συνεργασία μας και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου

@ Στο Λιμεναρχείο Μυκόνου : Ένα σκάφος μεταφορών και επιχειρήσεων δωρεά από εμένα προσωπικά και το συνέταιρό μου κύριο Φιντιρίκο Δημήτρη

Κι όπως τονίζεται "Όλα τα παραπάνω χρηματοδοτούνται από εμένα και από συνεργάτες– φίλους μου, με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για το νησί αυτό αλλά και την ίδια θλίψη απέναντι στην εικόνα που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια. Τις δωρεές αυτές θα συνοδεύουν τιμολόγια και θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια, για αυτό και σας προσκαλούμε λοιπόν όλους ανεξαρτήτως να συνδράμετε όπως θέλετε και μπορείτε στα εγχειρήματα αυτά και σε όσα θα ακολουθήσουν. Λόγω του ότι το πλέον συνηθισμένο μοτίβο είναι να γίνονται δωρεές από αυτούς που αναμένουν αντάλλαγμα ή η προσφορά αποτελεί το αντάλλαγμα για την όποια εύνοια δέχτηκαν ή αναμένουν να αποδεχτούν, θα πρέπει να κάνω σαφές μέσω του παρόντος, ότι καμία πολιτική σκοπιμότητα δεν κρύβεται πίσω από τις παραπάνω πράξεις. Κανείς εξ υμάς δεν καταδέχεται την κατάντια αυτής της ανυστεροβουλίας.

Ένας είναι ο λόγος, ένας ο σκοπός και μία η ελπίδα πίσω από τις δωρεές αυτές.
• Ο λόγος είναι η αγάπη που τρέφουμε για τον τόπο που μας ανέθρεψε και μας έδωσε απλόχερα όλα τα εφόδια για να προκόψουμε και να αναδειχτούμε επαγγελματικά. Η ευγνωμοσύνη που μπορούμε να την δείξουμε μόνο με έργα και προσφορά.
• Ο σκοπός είναι να αναβαθμίσουμε όσο μπορούμε τις ευτελείς υποδομές του νησιού αυτού ξεκινώντας με ένα λιθαράκι και ελπίζοντας να ακολουθήσουν τόσοι πολλοί, που σύντομα το λιθαράκι θα γίνει βράχος. Να δείξουμε στον τόπο αυτόν πως υπάρχει αναγνώριση της προσφοράς του και πως του οφείλουμε την ανταπόδοση και την προστασία μας.
• Η ελπίδα είναι αυτή που πεθαίνει τελευταία και για εμάς είναι αυτή που σκοπεύουμε να διατηρήσουμε ζωντανή με πράξεις. Χωρίς ελπίδα δεν θα μπορέσουν τα παιδιά μας να γνωρίσουν αυτό που εμείς αξιωθήκαμε να ζήσουμε. Ότι ο τόπος είναι μαγικός και ενεργειακός. Δε μας χρωστάει, εμείς του χρωστάμε. Πρέπει να σεβόμαστε τη γη μας και να την τιμούμε. 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News