Νάξος - Φ. Μαυρομμάτης: "Κύριοι, έχουμε πάρει απόφαση για το νέο λιμάνι, Εσείς το καταψηφίσατε"

"Ζητούμε να συγκαλέσετε άμεσα συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την «Λήψη απόφασης περί αναγκαιότητας χωροθέτησης και κατασκευής νέου επιβατικού λιμένα Νάξου και έναρξης της απαιτούμενης διαδικασίας για την ανάθεση σχετικής μελέτης», όπου, προτείνουμε να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την επείγουσα ανάγκη κατασκευής νέου, σύγχρονου, ασφαλούς και λειτουργικού Λιμένα στην Νάξο".. Είναι το έγγραφο που περιέχει το εν λόγω αίτημα και έχει ως παραλήπτη τον Προέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Φώτη Μαυρομμάτη την 23η Μαϊου και προέρχεται από τα 14 μέλη των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης ("Μαζί Αλλάζουμε", "Δύναμη Δημιουργίας" και "Λαϊκή Συσπείρωση"... 

Η πρώτη απάντηση ήρθε από τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανό, ο οποίος με ανάρτησή του στα social media είχε αναφέρει ανάμεσα στα άλλα " Στις 13 Δεκεμβρίου 2019, όταν ήρθε προς ψήφιση το Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο για πρώτη φορά περιλάμβανε τη «Σύνταξη φακέλου δημόσιας σύμβασης χωροθέτησης νέου επιβατικού λιμένα Νάξου», παρακάλεσα τα μέλη της αντιπολίτευσης όπως το υπερψηφίσουν, δυστυχώς, όμως, εκείνοι το καταψήφισαν! Τους ευχαριστώ που έστω και τώρα θέλουν να συμφωνήσουν με το τεχνικό πρόγραμμα που ήδη υλοποιούμε, στο οποίο περιλαμβάνεται το εν λόγω έργο!»

Απάντηση όμως που δεν άφησε .. αναπάντητη, ο Βασίλης Βρούτσης, εκ μέρους της αντιπολίτευσης, με τον επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης "Δύναμη Δημιουργίας" να σημειώνει (επίσης με ανάρτηση τα social media) ανάμεσα στα άλλα "με έκπληξη διάβασα, ότι ο Δήμαρχος με έκπληξη διάβασε την αίτηση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με θέμα την αναγκαιότητα χωροθέτησης και κατασκευής νέου λιμανιού, "χρωματίζοντας" την έκπληξή του με ειρωνικά σχόλια".

Και σήμερα (έξι ημέρες αργότερα), παίρνει το λόγο, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Φώτης Μαυρομμάτης, ο οποίος και με την επιστολή του προς τα 14 μέλη της αντιπολίτευσης. ξεκαθαρίζει ότι "σας ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έχει ήδη λάβει απόφαση για το θέμα αυτό, στην συνεδρίασή του, της 13-12-2019, στο θέμα με τίτλο «Ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έτους 2020», όπου στον αριθμό 112 του ψηφισθέντος τεχνικού προγράμματος του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων του έτους 2020, έχει συμπεριληφθεί το έργο «ΣΥΝΤΑΞΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΝΑΞΟΥ».

Και προσθέτει βάζοντας τέλος στο .. θέμα "συζήτηση για νέο λιμάνι" σημειώνοντας: "όλοι εσείς οι αιτούντες, πλην του κου Νικόλαου Νομικού και του κου Ιωάννη Βασ. Μαράκη που απουσίαζε από την συνεδρίαση, καταψηφίσατε στο σύνολό του το ανωτέρω θέμα"

Αναλυτικά η απάντηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Φώτη Μαυρομμάτη:

«Επί της ανωτέρω με αριθμ. πρωτοκ. 7846/25-05-2020 αιτήσεώς σας για τη  σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την «Λήψη απόφασης  περί αναγκαιότητας χωροθέτησης και κατασκευής νέου επιβατικού λιμένα Νάξου και έναρξης της απαιτούμενης διαδικασίας για την ανάθεση της σχετικής μελέτης», σας ενημερώνουμε ότι το  Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έχει ήδη λάβει απόφαση για το  θέμα αυτό, στην συνεδρίασή του, της  13-12-2019, στο θέμα με τίτλο «Ψήφιση  Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έτους 2020», όπου  στον αριθμό 112 του ψηφισθέντος τεχνικού προγράμματος του Δήμου Νάξου και  Μικρών Κυκλάδων του έτους 2020, έχει συμπεριληφθεί το έργο «ΣΥΝΤΑΞΗ  ΦΑΚΕΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΝΑΞΟΥ». 

Μάλιστα, όπως προκύπτει από το σώμα της ανωτέρω απόφασης, όλοι εσείς οι αιτούντες, πλην του κου Νικόλαου Νομικού  και του κου Ιωάννη Βασ. Μαράκη που απουσίαζε από την συνεδρίαση, καταψηφίσατε στο σύνολό του το ανωτέρω θέμα.   

Κατόπιν των ανωτέρω  και κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 67 παρ. 2 του Ν.  3852/2020 ως έχει τροποποιηθεί με το άρθρο 10 παρ. 2 του Ν. 4674/2020 και ισχύει, το αίτημά σας δεν γίνεται δεκτό". 

Συνημμένα Αρχεία: