Νάξος - Ιωαν. Μαργαρίτης: "Ξέρουμε ότι μπορούμε να ανακάμψουμε"

"... Αν μη τι άλλο, οι Έλληνες τοποθετούν τις αξίες της οικογένειας, της φιλίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης πάνω από το οποιοδήποτε κέρδος. Καμία ζωή δεν είναι πάνω από αυτό. Γιατί πάντα είχαμε μόνο ο ένας τον άλλο. Και όταν ομονοούσαμε μεγαλουργούσαμε. Αγωνιστήκαμε κάθε στιγμή της ιστορίας μας, τίποτα δεν μας χαρίστηκε και γι’ αυτό έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας..." Αυτό αναφέρει σε άρθρο του με τίτλο "Σκέψεις" ο Ιωάννης Μαργαρίτης, Επαρχος Νάξου και Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και με επίκεντρο την εξάπλωση του Covid -19 που πλέον αγγίζει και τη Νάξο... Και με βάση τη κατάληξή του δείχνει ότι είναι σίγουρος για την ανάκαμψη και την επιστροφή στην κανονικότητα... Τι αναφέρει; " .Ξέρουμε ότι μπορούμε να ανακάμψουμε. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Το έχουμε ξαναπαίξει με επιτυχία. Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη αλλά θα κλείσω εδώ λέγοντας ότι για όλους τους παραπάνω λόγους πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι για την ιστορία που αυτή τη στιγμή γράφουμε όλοι μαζί και σίγουροι ότι για άλλη μια φορά θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί".  

Αναλυτικά το άρθρο του Ιωάννη Μαργαρίτη, Επάρχου Νάξου, με τίτλο "Σκέψεις" αναφέρει:   

Αγαπητοί συμπολίτες μου θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις...

Η μικρή Ελλάδα, χτυπημένη από 10χρονη κρίση, μετά από τρία μνημόνια δεν διστάζει να πάρει μέτρα καθολικής καραντίνας από την πρώτη μέρα εμφάνισης κρούσματος. Ταυτόχρονα, κολοσσοί της παγκόσμιας οικονομίας αποφασίζουν να διακινδυνέψουν ζωές για χάρη της Αγοράς, δικαιολογώντας την απόφασης τους με τη θεωρία της ανοσίας της αγέλης...

Φαντάζομαι ότι στα αυτιά τους τα λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού «Ο πλούτος αυτής της χώρας είναι οι άνθρωποι της» φαντάζουν ανόητοι συναισθηματισμοί, μη ρεαλιστικοί και απόλυτα ανεδαφικοί... Παράλληλα, ο ελληνικός λαός χτυπημένος από βαριά οικονομική κρίση παρουσιάζεται ψυχικά και πνευματικά ισχυρός επιδεικνύοντας μια ώριμη υπευθυνότητα. Όχι μόνο αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων αλλά στην πλειοψηφία του τα τηρεί αγόγγυστα γνωρίζοντας ότι οι οικονομικές επιπτώσεις της καραντίνας θα είναι τεράστιες στην ήδη βεβαρημένη οικονομική του κατάσταση.

Αν μη τι άλλο, οι Έλληνες τοποθετούν τις αξίες της οικογένειας, της φιλίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης πάνω από το οποιοδήποτε κέρδος. Καμία ζωή δεν είναι πάνω από αυτό. Γιατί πάντα είχαμε μόνο ο ένας τον άλλο. Και όταν ομονοούσαμε μεγαλουργούσαμε. Αγωνιστήκαμε κάθε στιγμή της ιστορίας μας, τίποτα δεν μας χαρίστηκε και γι’ αυτό έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.

Ξέρουμε ότι μπορούμε να ανακάμψουμε. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Το έχουμε ξαναπαίξει με επιτυχία. Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη αλλά θα κλείσω εδώ λέγοντας ότι για όλους τους παραπάνω λόγους πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι για την ιστορία που αυτή τη στιγμή γράφουμε όλοι μαζί και σίγουροι ότι για άλλη μια φορά θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί.  

Ο  Έπαρχος  Νάξου και Εντεταλμένος Σύμβουλος

Τουριστικής Ανάπτυξης – Υδατοδρομίων –

Κρουαζιέρας – Ακτοπλοΐας – Αερομεταφορών Κυκλάδων 

Ιωάννης Μαργαρίτης