Νάξος - Κόρωνος: Καιρός δεν είναι να ολοκληρωθεί το γήπεδο ποδοσφαίρου;

Κόρωνος Νάξου… Ένα χωριό που έχει αθλητικό υπόβαθρο και μάλιστα με σημαντική παρουσία ακόμη και σε επίπεδο εθνικών ομάδων, καθότι είναι ένα χωριό που έχει βγάλει έναν Στέλιο Μανωλά και έναν Γιώργο Σιδερή…  Αυτό όμως που εντυπωσιάζει, σε πρώτη ματιά, είναι ότι δεν έχει αθλητικές εγκαταστάσεις. Βέβαια, εάν ψάξει κανείς καλά και είναι πιο προσεκτικός, θα παρατηρήσει ότι κάτω από τις ανεμογεννήτριες στο βουνό πάνω από το χωριό, υπάρχει αθλητικός χώρος.. Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ήταν στα σχέδια του περίφημου προγράμματος «Ελλάδα 2004», όμως όπως όλα σχεδόν τα γήπεδα που δεν πρόλαβαν να είναι έτοιμα ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων, έτσι κι αυτό έμεινε στα ..χαρτιά.  Αργότερα, μετατράπηκε σε εργοτάξιο και μάλιστα υπάρχουν και πόρτες που το κλείνουν για λόγους ασφαλείας, όμως, το γήπεδο παραμένει. Έχει και δοκάρια από τη μία πλευρά, όπως και κτήρια που σε θεωρητική βάση, λειτουργούν ως αποδυτήρια…

Κατά καιρούς, ενδεχομένως να έχουν γίνει προσπάθειες για να ολοκληρωθεί, αλλά έχουν πέσει στο κενό. Τώρα, ο νέος πρόεδρος, Γιάννης Κωνσταντάκης, επανέρχεται και με επιστολή του (ημερομηνία 15 Νοεμβρίου) προς το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και με τίτλο «Ολοκλήρωση του υπάρχοντος γηπέδου της Κορώνου» ζητάει το αυτονόητο: Να ολοκληρωθεί… Πότε και πως; Αυτό είναι δουλειά του δήμου…

Ας δούμε τι αναφέρει στην επιστολή του

«Αξιότιμοι, κύριε δήμαρχε και κ. αντιδήμαρχε, σας θέτω υπόψη σας ότι στην Κόρωνο υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου ημιτελές, το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί, διότι δεν έχουμε κανένα κατάλληλο χώρο που να αθλούνται τα παιδιά μας και το πρόβλημα είναι μεγάλο και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που έχουμε πάρα πολλούς νέους και το αίτημα για την ολοκλήρωση του υπάρχοντος γηπέδου μπαίνει καθημερινά!

Τα όσα υπολείπονται είναι: Ο ειδικός τάπητας δαπέδου ( λόγο που το έδαφος είναι υπερβολικά πετρώδες ), περίφραξη, κερκίδες και δοκάρια. Ο χώρος είναι ανοιγμένος και καθορισμένος και αποδυτήρια υπάρχουν.

 Όπως γνωρίζετε η Κόρωνος είναι το χωριό που έχει δοξάσει την Νάξο με τους ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει, οι οποίοι είναι επιφανείς και σε παγκόσμιο επίπεδο!: Γιώργος Σιδέρης, Στέλιος Μανωλάς, Κώστας Μανωλάς και άλλοι που στην παρούσα χρονική φάση, ανέρχονται.

 Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας παρακαλούμε όπως εντάξετε το έργο για μελέτη και σε πρόγραμμα για την ολοκλήρωση του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News