Σαντορίνη: Η επίσκεψη Λεονταρίτη, Μαργαρίτη και η δωρεά κτηρίου προς το Δήμο

«Η αλλαγή του Έπαρχου Θήρας φέρνει και νέα δεδομένα όσον αφορά στην φιλοσοφία προσέγγισης και αντιμετώπισης των προβλημάτων που αφορούν την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της Σαντορίνης…»  Με την δήλωση αυτή, ο Γιώργος Λεονταρίτης – Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και υπεύθυνος πλέον της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, έδωσε το παρών και το στίγμα του στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας, το οποίο έγινε το βράδυ της Τρίτης…

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό έφερε και ένα … δώρο. Ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προτίθεται, εφόσον ο Δήμος Θήρας το αποδεχτεί, να του παραχωρήσει το πεπαλαιωμένο κτήριο και τον περιβάλλοντα χώρο του Επαρχείου Θήρας, που βρίσκεται απέναντι του πρώην Κέντρου Υγείας Θήρας. Σύμφωνα με τον κ. Λεονταρίτη, στη θέση αυτή προτείνεται να κτισθεί ένα σύγχρονο κτήριο όπου θα στεγασθούν οι διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Θήρας και ορισμένες υπηρεσίες του Επαρχείου.

Και έχοντας στο πλευρό του τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Ακτοπλοΐας και Επικοινωνιών κου Ιωάννη Μαργαρίτη θα ολοκληρώσει σήμερα την παραμονή του στη Σαντορίνη έχοντες επαφές με τοπικούς φορείς του νησιού… Και όπως διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο Ενημέρωσης που εκδόθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη κο Λεονταρίτη «  Ουσιαστική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα ζητήματα που αφορούν τη Θήρα έγινε προχθές (19/6) κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, στην οποία παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Ακτοπλοΐας και Επικοινωνιών κ. Ιωάννης Μαργαρίτης. Με αφορμή την ανάληψη των διοικητικών καθηκόντων του κου Λεονταρίτη στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας, ήταν κοινή η διαπίστωση της αναγκαιότητας για σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, προκειμένου από κοινού να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα του νησιού.

“Ξεκινάμε με μια νέα φιλοσοφία προσέγγισης και αντιμετώπισης των προβλημάτων που αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της Σαντορίνης, ανοίγοντας νέους διαύλους επικοινωνίας με τους εκπροσώπους των Θεσμών και των Φορέων του νησιού. Αισθάνομαι πλήρως ικανοποιημένος από το θερμό κλίμα υποδοχής μου στο νησί και κυρίως από το γεγονός της κατά κοινή ομολογία ταύτισης και σύγκλισης απόψεων για τον τρόπο συμπόρευσής μας στο μέλλον”, δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης, προσθέτοντας πως η απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεωργίου Χατζημάρκου να του αναθέσει διοικητικά καθήκοντα και στην ΠΕ Θήρας ήταν “μια καθαρά πολιτική απόφαση με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών και την επιτάχυνση των διαδικασιών αντιμετώπισης των προβλημάτων”.

Χθες το πρωί ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος επισκέφτηκε εθιμοτυπικά τον κ. Λεονταρίτη στο γραφείο του στο Επαρχείο, ενώ είχε προηγηθεί υπηρεσιακή σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη με τους υπαλλήλους της ΠΕ Θήρας, με αντικείμενο τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής του στο νησί, ο Αντιπεριφερειάρχης θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους των φορέων της Σαντορίνης».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News