Σίφνος: Συνάντηση Ναδάλη - Πάιτ και η κουβεντούλα ανάμεσά τους

Τζέφρι Πάιατ.. Ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα που λατρεύει τα νησιά και την νησιώτικη κουζίνα. Και ποιος δεν, θα πείτε.. Πριν από μερικές ημέρες βρέθηκε στο κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Δημήτρειο» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ». .. Και συνδύασε την επίσκεψή του με τον εορτασμό της Ημέρας Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών έχοντας στο πλευρό του τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και το Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού Κωστή Δήμτσα,

Σε μια συμβολική κίνηση προσέφερε το μεσημεριανό γεύμα για τα παιδιά του «Δημήτρειου» αλλά και για όλες τις δομές της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» που μαγείρεψε ο chef της πρεσβείας. Και έπιασε κουβέντα με τα παιδιά.. Κι εκεί στην ερώτηση "αν του αρέσει η χώρα μας" απάντησε «Έχω πάει σε έξι χώρες, η καλύτερη ήταν η Ελλάδα. Λατρεύω το καλοκαίρι και το φαγητό της». Και πρόσθεσε το Σαββατοκύριακο θα πάω στην Σίφνο και ως ψαροφάγος θα φάω μπαρμπούνια.

Γιατί ο πρόλογος; Μα πολύ απλά ο Τζέφρι Πάιατ έκανε πράξη την υπόσχεσή του... Και βρέθηκε στις Δυτικές Κυκλάδες και στη Σίφνο. Και όπως διαβάζουμε στη σελίδα της Δημάρχου Μαρίας Ναδάλη "  Η Δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Χρυσίνη, συναντήθηκε τη Δευτέρα 6 Ιουλίου με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, κύριο Τζέφρυ Πάιατ, ο οποίος επισκέπτεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη Σίφνο.

Η συνάντησή τους έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, με τον Πρέσβη να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτεραιότητες της Δημάρχου για το νησί, για τα εν εξελίξει έργα και για τις δυνατότητες ανάπτυξής του.  Η Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρέσβη και τον προσκάλεσε να επισκεφτεί το νησί μας και την επόμενη χρονιά".

@ Να σημειώσουμε ότι πέρυσι, τον Αύγουστο, ο Πάιατ ήταν στην Σίφνο και μέσα από τη σελίδα του Δήμου είχαμε διαβάσει Στη Σίφνο πέρασε ολιγοήμερες διακοπές ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Τζέφρι Πάιατ με τη σύζυγος του, φιλοξενούμενοι του Sifnos House.  Ο Πρέσβης ξεναγήθηκε στο νησί και ενθουσιάστηκε ιδιαιτέρως από την επίσκεψή του στον Ιερό βράχο της Χρυσοπηγής, αλλά και από τη μοναδική θέα που αντίκρισε επισκέπτοντας τον Άγιο Συμεών την ώρα του ηλιοβασίλεματος. Για τα μπάνια του προτίμησε την παραλία των Καμαρών.  Την τελευταία μέρα των διακοπών του είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με το Δήμαρχο Σίφνου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη στον οποίο και ανέφερε την πολύ θετική εικόνα που αποκόμισε από την καθαριότητα και την οργάνωση του νησιού, τη μοναδική αρχιτεκτονική του, “ένα νησί που πραγματικά αγάπησε” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά!"

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...