Βαζαίος «Είπα ναι στον Θεοδωράκη»

Ο Μάριος Βαζαίος είναι γνωστός στο κοινό της Νάξου μέσα από το ιδιαίτερα επιτυχημένο ετήσιο «Φεστιβάλ Νάξου» όπου είναι διευθυντής και το οποίο διεξάγεται στον Πύργο Βαζαίου ή Τιμίου Σταυρού στο Σαγκρί. Τώρα, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου του 2015, ο κ. Βαζαίος ετοιμάζεται να κατέβει και στον πολιτικό στίβο ευελπιστώντας να έχει ανάλογη επιτυχία, αυτή τη φορά όμως όχι μόνο στο κοινό της Νάξου αλλά όλων των Κυκλάδων. Και με ανοιχτή του επιστολή ανακοίνωσε πριν από δύο ημέρες (1η Ιανουαρίου) την υποψηφιότητά του με το «Ποτάμι» τονίζοντας ότι χωρίς δεύτερη σκέψη απάντησε θετικά και χωρίς καμία επιφύλαξη στη πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη καθότι όπως δικαιολογεί την επιλογή του δεν είχε κρύψει ποτέ το ενδιαφέ4ρον του για το «Ποτάμι», χαρακτηρίζοντας το ως καινούργια δύναμη ικανή να αλλάξει τις παλιές πρακτικές.

Αναλυτικά η επιστολή υποψηφιότητας του κ. Βαζαίου έχει ως εξής:

«Φίλες και φίλοι,

Καλή χρονιά, με αισιοδοξία και δημιουργικότητα.

Ετοιμαζόμουν για πρωτοχρονιάτικη απόδραση στο χειμωνιάτικο Πήλιο, αλλά από τη μια οι χιονισμένοι δρόμοι, κι από την άλλη ένα τηλεφώνημα από το Ποτάμι, μου άλλαξαν τα σχέδια.

Δεν έκρυβα τη στήριξη και το ενδιαφέρον μου για το κίνημα των πολιτών που εμψυχώνει την πρωτοβουλία του Σταύρου Θεοδωράκη να δημιουργηθεί μια καινούργια δυναμική ικανή ν' αλλάξει τις παλιές πολιτικές πρακτικές και νοοτροπίες, που υιοθετούν ακόμη και νεόκοποι κομματικοί σχηματισμοί, ενώ υποτίθεται ότι ευαγγελίζονται ένα διαφορετικό μέλλον.

Όταν λοιπόν μου ζητήθηκε να είμαι υποψήφιος με το Ποτάμι στις Κυκλάδες, είπα ναι χωρίς καμία επιφύλαξη.

Αισθάνθηκα ότι μου προσφέρθηκε η δυνατότητα να γνωρίσω ένα νέο υπεύθυνο ρόλο και παράλληλα με την πολυετή μου δράση στις Κυκλάδες στο χώρο του πολιτισμού να δοκιμαστώ σ’ ένα πρωτόγνωρο πεδίο, εκείνο της πολιτικής.

Εξάλλου τα δύσκολα χρόνια που περνάμε επιβάλλουν όλες οι ενέργειές μας να έχουν και πολιτική διάσταση εάν θέλουμε να προκαλέσουμε ουσιαστικές αλλαγές.

Την απόφαση μου αυτή θέλω να επικοινωνήσω με τους φίλους και τους ανθρώπους που εκτιμώ.

Για να έχει αποτέλεσμα η επιλογή μου, χρειάζομαι την υποστήριξή σας και τη συστράτευση σας στη «συνωμοσία του καλού».

Κρατώ ανοιχτή την επικοινωνία μαζί σας και οποιαδήποτε συμβουλή, σκέψη ή ερώτηση είναι καλοδεχούμενη.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Μάριος Βαζαίος»