Απόλλωνας: έρχεται τριήμερο εκδηλώσεων

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε …ξεχάσει τον Απόλλωνα και τα προβλήματα που τον ταλανίζουν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στον μοναδικό παραθαλάσσιο οικισμό του νησιού έχουν παρατήσει τα όπλα. Παλεύουν καθημερινά κόντρα σε θεούς και δαίμονες με σκοπό όχι απλά την επιβίωσή τους αλλά την ανάδειξη του οικισμού μέσα από τις παραδόσεις και την ιστορία τους.. Γιατί παράδοση είναι και τα «Απόλλωνια» που έρχονται για μία ακόμη χρονιά να φωτίσουν την δύναμη ψυχής που έχουν οι κάτοικοι του Απόλλωνα…

Και ο σύλλογος γυναικών «Απελος» που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού προχώρησε χθες το απόγευμα σε ανακοίνωση – κάλεσμα – ενημέρωση ενόψει των Απολλώνιων 2016 που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 7 – 9 Αυγούστου και θα περιλαμβάνουν όπως κάθε χρόνο θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές με πολύ χορό, φαγητό και βέβαια φέτος θα υπάρχει και η έκπληξη με τη προβολή παιδικής παράστασης. Μάλιστα από χθες ξεκίνησαν και οι αιτήσεις για συμμετοχή στις πολιτιστικές δράσεις και εμείς ευχόμαστε ότι για μία ακόμη χρονιά θα κάνουν τους επισκέπτες να δακρύσουν από χαρά και υπερηφάνεια …  

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου

"Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι προγραμματίστηκαν οι παιδικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού. Τα Απολλώνια 2016 θα παρουσιαστούν στις 7-8-9 Αυγούστου 2016 και θα περιλαμβάνουν όπως κάθε χρόνο θεατρικό, χορούς, τραγούδια και ατέλειωτα ομαδικά παιχνίδια. Η επιπλέον δραστηριότητα που έχουμε κάθε χρόνο θα είναι η προβολή μιας παιδικής ταινίας.

Όσα παιδιά είναι από 5 - 15 χρονών, βρίσκονται στον Απόλλωνα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές από τις 10 Ιουλίου που θα αρχίσουν οι πρόβες του θεατρικού, των χορών και των τραγουδιών, έως τις 9 Αυγούστου που θα είναι η τελευταία μέρα των εκδηλώσεων και θέλουν να πάρουν μέρος, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να ζητήσουν πληροφορίες, στο τηλέφωνο 6973884040 Ζερβού Ελένη.

-Ημ/νία δηλώσεων για το θεατρικό 20 Ιουνίου - 10 Ιουλίου

-Ημ/νία δηλώσεων για τους χορούς και τα τραγούδια 20 Ιουνίου - 20 Ιουλίου.

Για τα παιχνίδια και την προβολή της ταινίας δεν κρίνεται απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής νωρίτερα από το τριήμερο των εκδηλώσεων.

Οι πρόβες θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 11 Ιουλίου και ώρα 18.00-20.00 και θα εξακολουθήσουν καθημερινά 18.00 - 20.00 μέχρι την παρουσίαση των δραστηριοτήτων.

Την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων όλα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος ανεξαρτήτως δραστηριότητας θα λάβουν αναμνηστικό δώρο.

Ρουχισμός: Για το θεατρικό μπλε ή γκρι ρούχα και για τους χορούς και τα τραγούδια ασπρο μπλουζάκι και μαύρο ή μπλε παντελόνι ή σορτς.

Σας περιμένουμε και σας ευχόμαστε καλές διακοπές και καλή διασκέδαση"

Φωτογραφίες από την ιστοσελίδα του συλλόγου και των δράσεων του 2014