Γέμισε η ψυχή μας ….

Μία φίλη (ελπίζω να μου επιτρέπει να την αποκαλώ έτσι) έγραψε πρόσφατα στον τοίχο της «Η ψυχή μας έχει πατζούρια, από εμάς εξαρτάται αν θα τα αφήσουμε ανοιχτά...Εγώ τα άφησα χτες και γέμισα...Ευχαριστώ πολύ». Γιατί το έγραψα; Όχι γιατί ήθελα να κάνω τον έξυπνο. Μπα, απλά «κλέβω» σκέψεις των άλλων. Αλλά γιατί θέλω να υποκλιθώ στους ανθρώπους της ορεινής Νάξου. Σ’ αυτούς που αρέσκονται να λένε ότι «είμαστε ανοιχτόμυαλοι γιατί εδώ στα ορεινά φυσάει πολύ αέρας και μας καθαρίζει το κεφάλι»….

Ναι… οι άνθρωποι στα ορεινά έχουν μάθει να παλεύουν καθημερινά με τις δυσκολίες της ζωής. Και τα έχουν καταφέρει μία χαρά. Τελευταία απόδειξη; Μα το θέαμα που αντίκρισαν και … αντιμετώπισαν όσοι έκαναν τον κόπο να ταξιδέψουν έως την Απείρανθο το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Εκεί όπου στήθηκε μία μικρή γιορτή. Ο λόγος;

Ε καλά ρωτάτε τώρα; Υπάρχει λόγος ή αιτία για να γιορτάσουν οι κάτοικοι της Απειράνθου; Απλά το έχουν στο αίμα τους. Όμως, την περασμένη Πέμπτη ήθελαν μέσα από μία πρόχειρη γιορτή να δείξουν ότι το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα. Βλέπετε «από τον Φεβρουάριο μέχρι και την Πέμπτη πραγματοποιούνται εργαστήρια κιθάρας και kung – fu στο Δημοτικό σχολείο. Και αυτές οι δραστηριότητες ήταν ιδιαίτερα σημαντικές για τα παιδιά από τη στιγμή που ελέω Οικονομικής κρίσης, η επαφή των παιδιών με δραστηριότητες είναι μειωμένες. Όμως, με την βοήθεια των εθελοντών εκπαιδευτικών και των ανθρώπων της «Άγονης Γραμμής Γόνιμης» που φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια ζωής, το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Και ο προαύλιος χώρος του Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Απειράνθου γέμισε από χαρούμενες φωνές το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Παιδιά που έδειξαν την πρόοδο τους όχι μόνος τις πολεμικές τέχνες αλλά και στην μουσική με τους γονείς και τους καλεσμένους να μην προλαβαίνουν να χειροκροτούν. Όχι από σεβασμό αλλά γιατί τους βγήκε μέσα από τη ψυχή τους…

Ευχαριστήριο
και το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τα μέλη του Συλλόγου Γονέων Απεράθου τα λέει όλα. Και ευχαριστεί όσους πρέπει… «Απείρανθος. Σ αυτό το υπέροχο ορεινό χωριό της Νάξου, πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του χειμώνα δύο εργαστήρια. Το πρώτο από την ομάδα του Traditional Chinese Martial Arts/ Α.Σ. Βόρειος Αετός, Kung Fu, και το δεύτερο από τον καταπληκτικό δάσκαλο κιθάρας Γιώργο Ρουσόπουλο. Τέλος ακολούθησε συναυλία από τα χάλκινα της Κ.Ο.Α. Ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία τον Σύλλογο Γονέων Απεράθου.

O Σύλλογος μας είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την Πέμπτη 9 Ιουνίου ,κουιντέτο χάλκινων πνευστών ,από την ομάδα metallon της κρατικής ορχήστρας Αθηνών για μια μοναδική συναυλία που μας καθήλωσε, εκπροσώπους της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Άγονη γραμμή Γόνιμη» και εκπρόσωπο του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Δεσμός».

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υπέροχους δασκάλους των εργαστηρίων(κ. Διβάνη Γιώργο ,κ. Παπαδημητρόπουλο Πάνο, κα. Τουμπακάρη Ιωάννα, κα Πλαΐνη Χριστίνα για τα εργαστήρια kung-fu και τον κ.Ρουσόπουλο Γιώργο για τα εργαστήρια κιθάρας) που από τον Φεβρουάριο μέχρι προχθές βρίσκονταν κοντά στα παιδιά μας ,μακριά από τα σπίτια τους ,προσφέροντας γνώσεις και χαμόγελα. Το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Δεσμός» και την κυρία Σκουρλέτη Άννι για την πολύ μεγάλη δωρεά προς το σχολείο μας σε αθλητικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, το ίδρυμα Μποδοσάκη και ιδιαίτερα τον Αντιπρόεδρο του κύριο Δέτση για την δωρεά 15 κιθάρων στο σχολείο μας, τον μεγάλο χορηγό του προγράμματος blue star ferries ,το ξενοδοχείο ostria inn στη Μουτσούνα ,το καφέ «Σκάλα» και τον κύριο Γανωτή Στέφανο ,που φιλοξένησαν δωρεάν κάποιους από τους συμμετέχοντες, τον Ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου για την παραχώρηση του χώρου καθώς και της μικροφωνικής.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά κάποιους ανθρώπους που βοήθησαν. Τους κυρίους: Γιακουμή Λευτέρη(του Ντουνομανώλη),Μπαρδάνη Γιάννη (του Φλώριου), Μπαρδάνη Γιάννη (του Φαζακοφλώριου),Ελευθερίου Φλώριο (του Πυθαγόρα) ,Κρητικό Λογοθέτη(του Γκιόστη), Ελευθερίου Λογοθέτη (του Ντεμπελομανώλη) και τον Πρωτονοτάριο Γιώργο (Καλυμιό).

Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Στέφανο Νόλλα που χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του και της σχέσης που έχουμε χτίσει ,το όνειρο δεν θα γινόταν πραγματικότητα. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους».

Επίλογος

Ο επίλογος όμως δεν θα μπορούσε παρά να ανήκει σε ένα πρόσωπο που έχει δώσει τη ψυχή του για το σχολείο. Βέβαια εδώ θα αδικήσουμε κάποια άλλα, όμως μερικές φορές – ποιητική αδεία – θα μπορούσε κάποιος να πει, αξίζει μία μικρή διαφοροποίηση και ελπίζουμε ότι όλοι οι άλλοι θα την σεβαστούν. Ως επίλογο χρησιμοποιούμε την πρόταση που κατέθεσε η Γαλήνη Μπαρδάνη που με τον δικό της τρόπο λέει «ευχαριστώ» σε όλους.. «Θα ήθελα κι εγώ να ευχαριστήσω τους υπέροχους δασκάλους των εργαστηριών για την αγάπη που έδειξαν στα παιδιά μας και για όλα όσα τους χάρισαν, την Μάχη Κανελάκη που βοήθησε με όλο το οργανωτικό κομμάτι, τον Στέφανο Νόλλα που είναι πια δικός μας άνθρωπος. Είμαστε τυχεροί που σας γνωρίσαμε. Ακόμη να συμπληρώσω πως τέτοιες προσπάθειες πρέπει να αγκαλιάζονται απ' όλους μας γιατί κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι δείγματα πολιτισμού».

Για περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να πάτε στην ιστοσελίδα…