Νάξος - Κινηματογραφική Λέσχη: Κάλεσμα εθελοντών για τις Λαμπαδηφορίες

" Λευκό σεντόνι, ασπρόμαυρες μπογιές, στάχυα, αναμμένοι πυρσοί, ο ήχος από τα τύμπανα και οι ιαχές των εκατοντάδων ατόμων που λαμβάνουν μέρος στο δρώμενο, αποτελούν το σκηνικό της κάθε Λαμπαδηφορίας... Τα στενά του Κάστρου ξαναζωντανεύουν, γεμίζουν φως και βοή από τους αλαλαγμούς, τις κραυγές, τα άσματα και τα κρουστά των λαμπαδηφόρων που μεταφέρονται μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης έως την παραλία, για να καταλήξουν στην κεντρική πλατεία. Εκεί θα πιουν ρακόμελο και οινόμελο με όλο τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί, θα κάψουν το σκιάχτρο και θα διασκεδάσουν όλοι μαζί..."

Αυτή είναι η περιγραφή της Λαμπαδηφορίας... Ενός εθίμου που έχει ξεπεράσει τα είκοσι χρόνια ζωής και αποτελεί πλέον τη βάση του Αποκριάτικου τριημέρου στη Νάξου... Και ενόψει της φετινής Λαμπαδηφορίας που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 29ης Φεβρουαρίου καλύπτοντας την διαδρομή από το Κάστρο της Νάξου μέσω Παπαβασιλείου στην πλατεία Μανδηλαρά, έχουμε ανακοίνωση από την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου, που κακά τα ψέματα έχει το γενικό πρόσταγμα και την ευθύνη της μοναδικής σε απλότητα εκδήλωσης.

Τι αναφέρει; Οτι πολύ απλά ζητάει εθελοντές.. ".καλεί όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν στην διοργάνωση της φετινής Λαμπαδηφορίας"... Και να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη, Αγγελική Ευσταθίου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6932610327"