"Τσιμέντωσαν" χελώνα caretta caretta

Αν μη τι άλλο θα πρέπει να αναγνωρίσουμε σ’ αυτούς τους εγκληματίες ότι έχουν φαντασία. Γιατί όποιος σκοτώνει μία ζωντανή ύπαρξη είναι δολοφόνος, άρα προχωρεί σε εγκληματική ενέργεια. Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει στις …εκτελέσεις χελωνών caretta caretta με πυροβολισμό ή με αιχμηρό αντικείμενο. Τώρα οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η … επιστήμη προχώρησε. Και μάλιστα αντιγράφει μαφιόζικες μεθόδους και δη της εποχής της ποτοαπαγόρευσης όταν «τσιμέντωναν» τους αντιπάλους τους στο βυθό της θάλασσας με σκοπό να μην τους βρει ποτέ κανείς…

Όσο κι εάν ακούγεται υπερβολικό, μόνο αυτό μπορεί να σκεφτεί κανείς βλέποντας τη φωτογραφία άτυχης χελώνας caretta caretta που βρέθηκε νεκρή στην περιοχή της Λαγκούνα το απόγευμα της Τρίτης 5 Ιουνίου από τα μέλη του συλλόγου «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου»…

Τι είχε συμβεί; Κάποια «αστέρια» του νησιού έβγαλαν όλο το μίσος τους και ενδεχομένως την εφευρετικότητά τους πάνω στη χελώνα δένοντας στο πίσω δεξί πόδι ένα πλαστικό μπουκάλι με τσιμέντο. Αποτέλεσμα; Να βρει το ερπετό αργό και βασανιστικό θάνατο από τη στιγμή που δεν μπορούσε να ξεφύγει από τη «παγίδα θανάτου». Είναι η 5η χελώνα για το 2016 που βρίσκεται νεκρή και μάλιστα όλες έως σήμερα έχουν διαφορετικό τόπο θανάτου: Αμμίτης (αρχές Απριλίου), Άγιος Προκόπης, Γρόττα Νάξου και Πλάκα. Μάλιστα η τελευταία, στις 7 Ιουνίου, πριν από σχεδόν ένα μήνα, ήταν μία νεαρή πράσινη χελώνα Mydas από τις πλέον σπάνιες στις Ελληνικές θάλασσες.

Όπως σημειώνει στην ιστοσελίδα του ο σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου «Σκοτωμένη με μαφιόζικη μέθοδο αυτή τη φορά, βρέθηκε στη παραλία της Λαγκοάνας (απέναντι από το αεροδρόμιο} θαλάσσια χελώνα καρετα καρετα. Στο ερπετό είχαν δέσει στο πίσω πόδι πλαστικό μπουκάλι με τσιμέντο, με σκοπό τον αργό και βασανιστικό του θάνατο. Η σκέψη και η εκτέλεση μιας τέτοιας πράξης, δε μπορεί παρά να απορρέει από ένα διεστραμμένο ον, που πιθανόν να θεωρεί τον εαυτό του άνθρωπο."Άνθρωποι" με τέτοια δράση είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για κάθε ανυπεράσπιστο πλάσμα και όχι μόνο για κάποια χελώνα που βρέθηκε στη πορεία τους.....»

Να αναφέρουμε ότι το συμβάν έρχεται μερικές ημέρες μετά τη γνωστοποίηση ότι στην ευρύτερη περιοχή του Αλυκού υπάρχουν φωλιές από θαλάσσιες χελώνες. Μάλιστα έχει γίνει περίφραξη του χώρου, ενημέρωσαν τόσο ο σύλλογος «Αρχέλων» όσο και το Λιμενικό Σώμα και η προσπάθεια που θα γίνει για τους επόμενους δύο μήνες είναι να κρατηθεί η περιοχή ανέπαφη ώστε τα νεογέννητα από τις δύο φωλιές να πάρουν το δρόμο προς τη θάλασσα με ασφάλεια..