Ελλάδα: Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες με τραίνο (!!!)

Βρήκε ανταγωνιστή και μάλιστα ...σοβαρό το αεροπλάνο στην Ελλάδα και στο δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Μια γραμμή στην οποία πέρυσι διακινήθηκαν 1.5 εκατομμύρια επιβάτες... Στο πλαίσιο παροχής αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους επιβάτες της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ξεκινά τη λειτουργία ενός γρήγορου τραίνου, το οποίο θα εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη & Θεσσαλονίκη - Αθήνα σε μόλις 4 ώρες.

Ειδικότερα, το νέο, γρήγορο δρομολόγιο Αθήνας - Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιείται με ένα ζεύγος τραίνων, το οποίο θα διανύει σε τρεις ώρες και 57 λεπτά τη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Αθήνα, με στάσεις σε Λάρισα και Παλαιοφάρσαλο, και σε τέσσερις ώρες και δέκα λεπτά τη διαδρομή από την Αθήνα - Θεσσαλονίκη, με στάσεις σε Λιανοκλάδι και Λάρισα.

Από Αθήνα, το πρώτο δρομολόγιο, το οποίο είναι και πιο γρήγορο, αναχωρεί στις 06:22 και μετά υπάρχουν δρομολόγια ανά τρεις ώρες, στις 09:22, 12:22, 15:22 & 18:22. Από Θεσσαλονίκη, το πρώτο δρομολόγιο, το οποίο είναι και πιο γρήγορο, αναχωρεί στις 06:27 και μετά υπάρχουν δρομολόγια ανά τρεις ώρες, στις 09:15, 12:15, 15:15 & 18:15. Επιπλέον, υπάρχει το βραδινό ζευγάρι δρομολογίων 600/601. Στο πρωινό γρήγορο δρομολόγιο, η διαδρομή Αθήνα - Λιανοκλάδι θα διαρκεί μία ώρα και 47 λεπτά, ενώ η διαδρομή Αθήνα - Λάρισα δύο ώρες και 48 λεπτά. Αντίστοιχα, το δρομολόγιο Λάρισα - Αθήνα θα διαρκεί δύο ώρες και 36 λεπτά και το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Λάρισα θα διαρκεί μία ώρα και 20 λεπτά.

Αναφορικά με τις τιμές των εισιτηρίων, η η τιμολογιακή πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνει αμετάβλητη και συγκεκριμένα το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη με την Α΄ θέση να κοστίζει 55 ευρώ (με 20% έκπτωση μετ’ επιστροφής) και τη Β’ θέση να κοστίζει 45 ευρώ (με 20% έκπτωση). 

Υπάρχουν όμως και αναβαθμισμένες υπηρεσίες εντός της αμαξοστοιχίας Intercity Express...  Θα διαθέτει πρίζα σε κάθε θέση, υποστηρικτικό προσωπικό on board, WiFi (προς το παρόν, αποκλειστικά στην αμαξοστοιχία I/C51 και για την Α΄ θέση, όμως σταδιακά θα εγκατασταθεί και στις υπόλοιπες αμαξοστοιχίες), αναβαθμισμένες υπηρεσίες κυλικείου με νέο συνεργάτη την εταιρία ΒΕΝΕΤΗΣ, δωρεάν διάθεση εφημερίδων στους επιβάτες της Α’ Θέσης στις αμαξοστοιχίες I/C50 και I/C51 και δωρεάν διάθεση σετ προϊόντων περιποίησης στους επιβάτες της Α’ Θέσης σε συνεργασία με τον Όμιλο Σαράντη.

Με πληροφορίες από την ιστοσελιδα kathimerini.gr