Θεσσαλονίκη: Τί έκαναν 15 στελέχη τουριστικών γραφείων στη Νάξο;

Για το ταξιδιωτικό γραφείο Athos Hellas που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, η Νάξος είναι ένας από τους προορισμούς στους οποίους ποντάρει αρκετά. Αν και το νησί περιλαμβάνεται από τα προηγούμενα χρόνια στα καλοκαιρινά του πακέτα, ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε εκπαιδευτικό ταξίδι εκεί. Συμμετείχαν δεκαπέντε στελέχη γραφείων από τη βόρεια Ελλάδα με τα οποία συνεργάζεται το Athos Hellas, με σκοπό να επισκεφτούν τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, να γνωρίσουν τη Χώρα και τις παραλίες της Νάξου, αλλά και να διασκεδάσουν.

Αποστολή Πάνος Γεωργιάδης (omorfa taxidia

Η μετάβαση έγινε με τα φτερά της Astra Airlines από τη Θεσσαλονίκη μέσω Πάρου, όπου στην επιστροφή οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και στην Παροικιά. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάρου-Νάξου έχει διάρκεια μία ώρα περίπου. Ένα υπέροχο δείπνο επίσης προσέφερε και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, στο εστιατόριο "1929", το οποίο ανήκει στην Ένωση και προσφέρει πιάτα και ποτά αποκλειστικά από προϊόντα της Νάξου! Οι καλοκαιρινές προτάσεις του Athos Hellas για τη Νάξο είναι για όλα τα γούστα και πορτοφόλια.

Η διάρκειά των ταξιδιωτικών πακέτων είναι έξι, επτά ή οκτώ ημερών, με πρωϊνό ή ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία διαφόρων κατηγοριών, για μεμονωμένους, ζευγάρια ή οικογένειες. Η μετάβαση γίνεται με απευθείας πτήσεις για Πάρο και κατόπιν ακτοπλοϊκώς προς/από Νάξο με συμβατικό πλοίο.

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο και πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων. Τοποθετημένη σχεδόν στο κέντρο του Αιγαίου και σε απόσταση 103 ναυτικών μιλίων από τον Πειραιά, προσφέρει όλα όσα επιθυμεί ο Έλληνας ή ξένος επισκέπτης. Η κοντινή της όμως απόσταση από τα παγκοσμίως δημοφιλή νησιά της Μυκόνου, Σαντορίνης αλλά και Πάρου, την έβαζε συχνά σε δεύτερη μοίρα. Κι όμως η Νάξος έχει όλα τα εφόδια και δυνατότητες να αναδειχθεί σε ανερχόμενη δύναμη στις Κυκλάδες αλλά και στην τουριστική βιομηχανία της χώρας μας γενικότερα.

Οι εκπληκτικές τοπικές πρώτες ύλες, όπως τυροκομικά προϊόντα, πατάτες, μέλι, κ.α., σε συνδυασμό με τις πεντανόστιμες γαστρονομικές προτάσεις, η αυθεντικότητα και η ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων της, οι πανέμορφες και κοσμικές παραλίες και η διατήρηση του αρχιτεκτονικού χαρακτήρα του νησιού με τους χαλαρούς τουριστικούς ρυθμούς, η πλούσια ιστορία, αλλά και οι καλές ξενοδοχειακές μονάδες χωρίς όμως να είναι τεράστιες, την καθιστούν τον «δυνατό παίκτη» των επόμενων χρόνων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News