εκλογές 2019 - Νάξος: "Δύναμη Δημιουργίας" τώρα και στο διαδίκτυο

«Το ανθρώπινο δυναμικό της παράταξής μας και από κοντά των ευρύτερων δημοκρατικών κοινωνικών δυνάμεων και των ενεργών πολιτών, αποτελούν την εγγύηση για μια νέα Δημοτική Αρχή που θα καθιερώσει τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια στη διακυβέρνηση του Δήμου αλλά και την πρόοδο σε μία εποχή που οι ανάγκες ολοένα αυξάνονται.»

Αυτές είναι οι πρώτες γραμμές της ιδρυτικής διακήρυξης για την παράταξη "Δύναμη Δημιουργίας" με επικεφαλής τον Βασίλη Βρούτση και η οποία διεκδικεί το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στις εκλογές της 26ης Μαϊου... Θα πείτε το ξέρετε... Οκ.. Αυτό που ενδεχομένως να μην γνωρίζετε είναι ότι πλέον ότι πληροφορία θέλετε για την συγκεκριμένη παράταξη, μπορείτε να την βρείτε στο διαδίκτυο. Οχι μόνο στα social media αλλά και στην δική της ιστοσελίδα. Με το όνομα dinamidimiourgias.com 

Στην καλαίσθητη και αναλυτική ιστοσελίδα που έκανε ξεκίνημα στις 30 Μαρτίου μπορεί να βρείτε τα νέα της παράταξης, το σχέδιο δράσης ανά ενότητα αλλά και να γνωρίσετε τους υποψηφίους.. Μπορούμε να δώσουμε ένα παράδειγμα.. Στο σχέδιο δράσης διαβάζουμε ανάμεσα στα άλλα ότι " Η απόφαση της καθόδου στις δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο συνεργασίας πολιτών της «Δύναμης Δημιουργίας» αποτελεί προϊόν της παραίνεσης και της προτροπής πολιτών, οι οποίοι είτε ήταν φίλοι είτε έγιναν μετά.  Πολιτών οι οποίοι είχαν αναγνωρίσει στο  πρόσωπο του Βασίλη Βρούτση την προσπάθεια των τελευταίων χρόνων της Δημοτικής Κίνησης «Πολιτών για τα Νησιά μας»  να δείξουν μία νέα πρόταση στα κοινά του τόπου μας, αναφορικά με τον τρόπο άσκησης πολιτικής. Μία προσπάθεια που στόχο είχε αφ’ ενός να αναδείξει την ανυπαρξία μίας δημοτικής αρχής ανίκανης να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και να ικανοποιήσει τις ανάγκες που δημιουργούνται και ολοένα αυξάνονται και που ήταν και είναι έρμαιο ατομικών και κομματικών συμφερόντων και υπόδουλη στην συνεχή αναζήτηση ψήφου με μικρά και μεγαλύτερα ρουσφέτια".

Και στις ενότητες έχουμε πληροφορίες για τον τομέα του αθλητισμού και της παιδείας / πολιτισμού... Και στον δεύτερο τομέα (Παιδεία - Πολιτισμός) διαβάζουμε " Σε ό,τι αφορά τον Πολιτισμό, οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Νάξο χαρακτηρίζονται από εκδηλώσεις πολιτιστικές, φολκλορικού χαρακτήρα, τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες, απαραίτητες μεν και αξιόλογες, αλλά όχι δομικού χαρακτήρα, χωρίς βάθος και διάρκεια. Τον υπόλοιπο χρόνο επικρατεί πολιτιστικός χειμώνας, με εξαίρεση τις αποκριάτικες παρεμβάσεις που γίνονται από συλλογικούς φορείς στα χωριά και στην πόλη όπως οι  λαμπαδηφορίες, οι κουδουνάτοι, οι κορδελάτοι και διάφορες άλλες δραστηριότητες πολιτιστικών συλλόγων..... 

... Ως εκ τούτου, η επόμενη δημοτική αρχή οφείλει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ούτως ώστε οι ίδιοι οι Δημότες να παράγουν πολιτισμό και να σταματήσει επιτέλους η εισαγωγή και ενοικίαση πολιτισμού. Επίσης, έχει καθήκον να δημιουργήσει κοινωνικές εστίες μάθησης και πολιτισμού, ορθά και επιστημονικά σχεδιασμένες, ούτως ώστε να κρατήσει τους νέους και τις νέες στον τόπο μας και να προσφέρει ουσιαστικά κίνητρα προκειμένου να τους καταστήσει ενεργούς συμμέτοχους στην από κοινού παραγωγή ενός νέου πολιτισμικού τοπίου.  Τέλος, οφείλει να δεσμευτεί στην ορθή, συνεπή και διαφανή διαχείριση των κονδυλίων που κατευθύνονται στον Πολιτισμό και την Παιδεία, δηλαδή σε μια ευρηματική και πολιτικά υπεύθυνη διαχείριση που θα έχει ως κύριους στόχους την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών, την παροχή ίσων ευκαιριών στους νέους και στις νέες του τόπου μας και την προαγωγή ενός τοπικού πολιτισμού που θα συμβάλλει στην κατεύθυνση της καλλιέργειας, της επικοινωνίας, της έκφρασης και τελικά της δημιουργίας = Δήμος +έργο".

και τέλος έχουμε αναφορά στους υποψηφίους με βιογραφικά και την γνώμη τους... Και μετράμε έως τώρα μία ενδεκάδα προσώπων που καλύπτουν μεγάλο μέρος της κοινωνίας της Νάξου... Α.. υπάρχει και η αντίστροφη μέτρηση... Χρήσιμη αν μη τι άλλο σε όλους μας.