Χίος: έρχεται σύντομα η πρώτη οδοντόκρεμα από μαστίχα

Σαν έτοιμη από καιρό βρήκε η επιστημονική ανακοίνωση για τα οφέλη της μαστίχας στη στοματική υγιεινή την εταιρεία «ANEMOS». Από τους πρωτοπόρους στο είδος, ήδη από το 2004 συνδυάζει τη φυσική μαστίχα σε οδοντόπαστες, βέβαιη ότι βοηθά στην καταπολέμηση της ουλίτιδας και στη λεύκανση των δοντιών. Οι Γ. Μπενέτος και Γ. Γαλάτουλας ήταν πρωτοπόροι στην αφαίρεση φθορίου από τη συλλογή οδοντόπαστων τους και σήμερα μιλάμε για ένα από τα best seller προϊόντα τους.

 «Γνωρίζοντας καλά τη μαστίχα σαν προϊόν, αλλά και τις αντιβακτηριδιακές δράσεις της, ποντάραμε εξ’ αρχής στην οδοντόκρεμα.  Η πρώτη ήταν με χαμομήλι, μια οδοντόπαστα γενικής χρήσεως. Στην πορεία ακολούθησε αυτή με το δυόσμο, για λεύκανση των δοντιών και τελευταία ήρθε η οδοντόκρεμα με μανταρίνι, με καταπραϋντικές ιδιότητες για την ουλίτιδα. Τέλος προστέθηκε το στοματικό διάλυμα», περιγράφει ο Γ. Μπενέτος την ολοκληρωμένη στοματική σειρά της «ANEMOS». Όλη η σειρά είναι κατάλληλη για ομοιοπαθητική  χρήση.

Σε ένα μήνα

Οι ανάγκες του πελάτη προσδιορίζουν τις νέες κινήσεις της «ANEMOS». Περίπου σε ένα μήνα θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο η νέα της οδοντόπαστα, σχεδιασμένη για παιδιά.  Πρόκειται για την πρώτη παιδική οδοντόπαστα με μαστίχα που θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στο εμπόριο.

 «Οι καταναλωτές μας ζητούσαν ό,τι πιο αγνό υπάρχει σε οδοντόκρεμα για παιδική χρήση. Να μην περιέχει φθόριο, parabens ή  βλαβερά χημικά, προκειμένου να είναι κατάλληλη για μικρά παιδιά, καθώς πιθανόν κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος να καταπιούν και μια μικροποσότητα.  Σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να δημιουργηθεί και μια 100% κατάλληλη για παιδικές οδοντοστοιχίες», εξηγεί ο Γιωρ. Γαλάτουλας, για το πώς γεννήθηκε η ιδέα της παιδικής μαστιχοδοντόκρεμας. Η παιδική οδοντόκρεμα συνδυάζει με τη μαστίχα δύο αγαπημένες παιδικές γεύσεις, τη φράουλα και τη μπανάνα.

Τα … χιακά οφέλη

Τα  προϊόντα με μαστίχα έχουν ζήτηση, τόσο σε ελληνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που ικανοποιεί τους ιδιοκτήτες της ANEMOS, αλλά και όλους τους Χιώτες. Προσδοκούν μεγαλύτερη στήριξη από τοπικούς καταναλωτές, οι οποίοι τα αποδέχονται και τα εμπιστεύονται αλλά όχι για προσωπική χρήση. Αποτελούν την πρώτη τους επιλογή σε δώρα για φίλους ή φιλοξενούμενους και σπανιότερα για απόλυτη δική τους χρήση. «Είναι καιρός και οι Χιώτες να ενστερνιστούμε ότι οι φαρμακευτικές ιδιότητες της μαστίχας θα έπρεπε πρωτίστως να οφελούν εμάς τους ίδιους», καταλήγουν οι ιδιοκτήτες της «ANEMOS».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News