Κυκλάδες - Celestyal Cruises: Ξεκινάει το χειμερινό πρόγραμμα με "Εκλεκτό Αιγαίο"

Η Celestyal Cruises, βραβευμένη ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση στο Celestyal Crystal, ενόψει του νέου χειμερινού δρομολογίου κρουαζιέρας με την ονομασία «Εκλεκτό Αιγαίο».

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμμετοχή 20 σημαντικών Κινέζων tour operators, στην κρουαζιέρα «Εκλεκτό Αιγαίο», προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το νέο δρομολόγιο της εταιρείας, που περιλαμβάνει προορισμούς όπως Κωνσταντινούπολη, Τσανάκαλε (Αρχαία Τροία), Βόλο (Μετέωρα), Κρήτη – Ηράκλειο, Μύκονο και Σαντορίνη και να βιώσουν τη μοναδική αυτή χειμερινή κρουαζιέρα, ενώ παράλληλα το ίδιο δρομολόγιο κρουαζιέρας απήλαυσαν και 10 Αυστραλοί δημοσιογράφοι, καλύπτοντας δημοσιογραφικά την εμπειρία του ταξιδιού.

Πως περιγράφει η επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας (σ.σ. η αφίσα έχει ως φόντο την Κωνσταντινούπολη και όχι κάποιο νησί του Αιγαίου); " Μια κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων που θα σας δώσει όλο το χρόνο να εξερευνήσετε μερικούς από τους πιο όμορφους προορισμούς γύρω από το Αιγαίο, αλλά και να χαλαρώσετε εν πλω. Οι αισθήσεις σας θα ζωντανέψουν στην Κωνσταντινούπολη, καθώς θα έχετε τη δυνατότητα να περιπλανηθείτε στα σοκάκια, να γευτείτε μοναδικές γεύσεις Πολίτικης κουζίνας και να εξερευνήσετε όλα τα αρχαία μνημεία αλλά και τη νυχτερινή ζωή (με διανυκτέρευση για ένα βράδυ). Οι συναρπαστικοί προορισμοί της κρουαζιέρας επτά διανυκτερεύσεων συνεχίζονται με μια στάση στο Τσανάκκαλε (Δαρδανέλια), ένα σημείο-κλειδί στον Ελλήσποντο απ΄όπου μπορείτε να εξερευνήσετε αρχαίες πόλεις όπως η Τροία. Έπειτα θα ξεκινήσει το ελληνικό κομμάτι της κρουαζιέρας, με πρώτη στάση στο Βόλο, απ’ όπου θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε τα Μετέωρα -- τα κρεμαστά μοναστήρια στην κορυφή των βράχων έξω από την Καλαμπάκα αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και σίγουρα θα σας κόψουν την ανάσα. Μετά θα εξερευνήσουμε το Ηράκλειο και την πλούσια πολιτιστική του παράδοση και θα κατευθυνθούμε προς τη Μύκονο (όπου θα έχετε μια διανυκτέρευση) και τη Σαντορίνη, όπου θα περπατήσετε στην Καλντέρα και θα θαυμάσετε όλες τις γραφικές γωνιές του νησιού πριν επιστρέψουμε στον Πειραιά". 

Ποιοι μίλησαν 

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises, κος Κρις Θεοφιλίδης, όπου και καλωσόρισε θερμά τους εκλεκτούς καλεσμένους, τονίζοντας τις συντονισμένες κοινές προσπάθειες με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και το Υπουργείο Τουρισμού για την επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, για τα νέα χειμερινά δρομολόγια της εταιρείας, καθώς εκτός από το «Εκλεκτό Αιγαίο», ξεκινά για ένα μήνα η νέα κρουαζιέρα «3 Ήπειροι» με προορισμούς, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τη Λευκωσία, τη Ρόδο και το Κουσάντασι.

Το παρών έδωσε και ο Υπουργός Τουρισμού, κος Χάρης Θεοχάρης, οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά «Ο θαλάσσιος τουρισμός και η κρουαζιέρα αποτελούν προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση», επισημαίνοντας ταυτόχρονα την βούληση για ανάπτυξη του κλάδου της καθώς η Ελλάδα είναι ιδανικός προορισμός λόγω της πολυνησίας της. Παράλληλα, η κα Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος του ΕΟΤ, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «Είναι σημαντικές οι συνέργειες για την κοινή προώθηση του ελληνικού τουρισμού και της κρουαζιέρας, ο ΕΟΤ είναι ανοιχτός σε προτάσεις που θα ενισχύσουν την ελληνική κρουαζιέρα περαιτέρω».

Τέλος, την εκδήλωση έκλεισε ο νέος Πρόεδρος της Cosco/Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, κος YU Zenggang, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι μια πολύ θετική πρωτοβουλία από την Celestyal Cruises. Η Λιμενική Αρχή του Πειραιά ενθαρρύνει τις ενέργειες που στοχεύουν στην επέκταση της περιόδου κρουαζιέρας και είναι έτοιμη να καλωσορίσει περισσότερα κρουαζιερόπλοια, 365 ημέρες το χρόνο», ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη αύξησης Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News