Κυκλάδες: Τι έδειξε ο έλεγχος από τις πτήσεις προς το "Ελ. Βενιζέλος"

Αεροδρόμιο Πάρου
Καθησυχαστικά ήταν τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τα υποχρεωτικά τεστ που έγιναν σε όλους τους επιβάτες και των 55 πτήσεων που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από Μύκονο, Πάρο και Σαντορίνη το περασμένο Σαββατοκύριακο.
 
Μάλιστα, τα τεστ που έγιναν αρχικά ήταν σε όλους τους επιβάτες και των 29 πτήσεων που προσγειώθηκαν από Μύκονο, Πάρο και Σαντορίνη το περασμένο Σάββατο και όπως είχαν αναφέρει στελέχη της Πολιτικής Προστασίας «Στόχος είναι να ελεγχθεί το επιδημιολογικό φορτίο από την Πάρο και τη Μύκονο, αλλά και η διασπορά, δηλαδή να δούμε σε ποιες περιοχές της Αττικής διαμένουν τα δείγματα που θα βγουν θετικά. Αναφορικά με τη Σαντορίνη, μπορεί να μην έχουμε καταγράψει υψηλή δραστηριότητα της νόσου, όμως επειδή τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε μεγάλη ροή τουριστών από τη Μύκονο και την Πάρο, καλό θα ήταν να ελεγχθεί η κατάσταση».
 
Το μέτρο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε αρκετούς από τους εκδρομείς που επέστρεψαν από τις διακοπές τους, καθώς όπως υποστήριξαν δεν είχαν ενημερωθεί ότι θα πραγματοποιείται υποχρεωτικός έλεγχος. Κάτι για το οποίο αρκετοί πληρώνουν από την τσέπη τους από 70 έως 140 ευρώ προκειμένου να είναι ασφαλείς οι ίδιοι και οι οικείοι τους.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon, από τα περίπου 3.000 τεστ που έγιναν, μόνο τα 11 ήταν θετικά, κάτι που έφερε χαμόγελα στους υπεύθυνους του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΔΟΥ) και της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
 
Τα τεστ έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις ίδιες αφίξεις του αεροδρομίου και αυτό το Σαββατοκύριακο. Το μέτρο ελήφθη εκτάκτως από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και έπειτα από πρόταση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες του υπουργείου Υγείας, καθώς υπήρχαν φόβοι για διασπορά του κορονοϊού στην Αθήνα από παραθεριστές που επέστρεφαν από τα συγκεκριμένα νησιά.
 
Μάλιστα, οι ειδικοί συμπεριέλαβαν στη λίστα τη Σαντορίνη, ενώ είχε ελάχιστα περιστατικά, καθώς υπήρξαν αρκετές μετακινήσεις από Πάρο και Μύκονο και υπήρχαν φόβοι για αύξηση των κρουσμάτων, κάτι που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε με τον εργαστηριακό έλεγχο.
 
Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα protagon.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News