Μήλος: Που ποντάρει η Μήλος για την προβολή της το 2020

Μήλος, Καλύτερο νησί λόγω της φωτογενούς και εντυπωσιακής ακτογραμμής του... Αυτό αναφέρουν οι Αμερικανοί αναγνώστες των κορυφαίων περιοδικών τουρισμού όταν μιλάνε για το νησί της Μήλου.. .Ενα νησί για το οποίο όλοι γνωρίζουν την Αφροδίτη της Μήλου (η οποία βρίσκεται στο Λούβρο από τον 19ο αιώνα). Μέχρι πρόσφατα, πολύ λίγοι είχαν ακούσει για τη Μήλο, το ηφαιστειογενές νησί όπου ανακαλύφθηκε το άγαλμα.  Σιγά σιγά όμως η Μήλος ανακαλύπτεται από όλο και περισσότερους ταξιδιώτες. Στο Instagram προβάλλουν φωτογραφίες από τους κυματιστούς βράχους στο Σαρακίνικο και άλλες εντυπωσιακές της παραλίες.

Και όπως είναι λογικό, ο Δήμος ποντάρει στον τουρισμό... Και πρόσφετε ενέκρινε το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2020.  Στόχος του προγράμματος, είναι να διατηρήσει η Μήλος το μερίδιο αγοράς που έχει διασφαλίσει μέχρι σήμερα, ώστε να «περιχαρακώσει» την τουριστική περίοδο σε επίπεδο αφίξεων και πληρότητας, να ενισχύσει την παρουσία της τόσο στις υπάρχουσες όσο και σε νέες αγορές εξειδικεύοντας το τουριστικό της προϊόν ώστε να επεκτείνει περαιτέρω το επισκέψιμο διάστημα αλλά και να αναζητήσει τρόπους μεγιστοποίησης των εσόδων και της μέσης παραμονής στρεφόμενη σε ακόμα περισσότερα ποιοτικά στοιχεία των υποψήφιων επισκεπτών του νησιού.

Ειδικότερα, το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη δημιουργία σύγχρονης και ελκυστικής ιστοσελίδας, την έκδοση εκθεσιακού εντύπου, τη διοργάνωση ταξιδιών για δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες και τη συνεργασία με Γραφείο Συμβούλων Τουριστικής Προβολής.

Τέλος, προγραμματίζεται η υποβολή προτάσεων προβολής μέσω φωτογράφισης στο νησί από καταξιωμένους οίκους μόδας και ομορφιάς με στόχο τη σύνδεση της Μήλου με την Αφροδίτη αλλά και δράσεις για την καλύτερη οργάνωση και προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως είναι ο Θρησκευτικός, Γεωλογικός, Καταδυτικός, Αλιευτικός και Γαστρονομικός τουρισμός, η ημερήσια κρουαζιέρα και η τέλεση γάμων.

Φωτογραφία: mileikanea.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News