Νάξος: Προσφορές έως και - 40% στα καταλύματα

Με προσφορές και εκπτώσεις επιχειρούν οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, είτε απευθείας είτε μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων και εξειδικευμένων διαδικτυακών τόπων, να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων, προκειμένου να κάνουν τις κρατήσεις για τις διακοπές τους.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η «Κ», online ταξιδιωτικοί ιστότοποι προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις έως και 60% για διαμονή έως το τέλος του μήνα, ακόμη και σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Παράλληλα, ταξιδιωτικά πρακτορεία προσφέρουν πακέτα διακοπών με ελκυστικές τιμές που περιλαμβάνουν ημιδιατροφή ή παροχές με όλα εντός τιμής (all inclusive). Aπό την άλλη, ειδικά σε περιοχές που εμφανίζουν μειωμένη ζήτηση, τη φετινή περίοδο ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων σε απευθείας επαφή με τους πελάτες προσφέρουν εκπτώσεις ή επιπλέον παροχές.

Τι προέκυψε

Η έρευνα που πραγματοποίησε η «Κ» μέσω εξειδικευμένων online ταξιδιωτικών ιστότοπων αφορά σε κρατήσεις 2 ατόμων για την περίοδο από 25 έως 30 Ιουλίου (5 διανυκτερεύσεις) σε ξενοδοχεία 3 αστέρων. Στη Ρόδο καταγράφονται εκπτώσεις έως 60%. Για παράδειγμα, ξενοδοχείο προσφέρει το πακέτο διαμονής από τα 1.416 ευρώ στα 523 ευρώ. Στην Κέρκυρα οι τιμές ξεκινούν από 290 ευρώ και δίνονται εκπτώσεις έως 52%. Ξενοδοχείο προσφέρει το πακέτο διαμονής από τα 890 ευρώ στα 425 ευρώ. Στη Χαλκιδική οι τιμές ξεκινούν από 250 ευρώ και υπάρχουν εκπτώσεις έως 15%. Ξενοδοχείο δίνει το πακέτο διαμονής από τα 400 ευρώ στα 340 ευρώ. Στη Νάξο οι τιμές ξεκινούν από 376 ευρώ, ενώ υπάρχουν εκπτώσεις έως 44% με ξενοδοχείο να παρέχει το πακέτο διαμονής από τα 1.120 ευρώ στα 625 ευρώ. Στη Λέσβο οι τιμές ξεκινούν από 200 ευρώ, ενώ καταγράφονται εκπτώσεις έως 17% με πακέτο διακοπών να παρέχεται από τα 310 ευρώ στα 260 ευρώ. Στην Εύβοια με έκπτωση 21% παρέχεται πακέτο από τα 256 ευρώ στα 202 ευρώ και στην Κεφαλονιά με έκπτωση 15% από τα 520 ευρώ στα 440 ευρώ. Επίσης, στο Ναύπλιο με έκπτωση 19% παρέχεται πακέτο από τα 310 ευρώ στα 250 ευρώ, ενώ στην Πάργα με έκπτωση 13% από τα 375 ευρώ στα 325 ευρώ.

Αλλά και τα παραδοσιακά ταξιδιωτικά γραφεία παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις. Για παράδειγμα υπάρχουν γραφεία που έχουν ενσωματώσει στις τιμές 15% έκπτωση στις περιπτώσεις των έγκαιρων κρατήσεων. Επίσης, παρέχουν δωρεάν τη διαμονή για ένα παιδί ή και δύο παιδιά αναλόγως την ηλικία. Επίσης, τα πακέτα all inclusive φαίνεται ότι κερδίζουν έδαφος και στην ελληνική ταξιδιωτική αγορά ειδικά όταν πρόκειται για οικογένειες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού, Λύσανδρο Τσιλίδη, αυτό που πρέπει να εξετάζουν οι τουρίστες όταν κάνουν τις κρατήσεις τους είναι αν το ταξιδιωτικό γραφείο διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας. Σε ό,τι αφορά τους διαδικτυακούς τόπους, τονίζει ότι θα πρέπει να εξετάζουν αν διαθέτουν Μητρώο Τουριστικών Επιχειρήσεων και συνιστά να μην αγοράζουν ταξιδιωτικές υπηρεσίες από επιχειρήσεις που δεν έχουν άδεια τουριστικού πρακτορείου.

Ενδιαφέρον από ξένους

Σε έρευνα που πραγματοποίησε για λογαριασμό της «Κ» το διεθνές site αναζήτησης κρατήσεων της Trivago, με έδρα στο Ντίσελντορφ, οι δέκα ελληνικοί προορισμοί με τις περισσότερες αναζητήσεις την περίοδο του Αυγούστου από το εξωτερικό είναι η Σαντορίνη, η Αθήνα, η Μύκονος, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, το Ηράκλειο, η Πάρος και η Χαλκιδική. Οι αναζητήσεις έγιναν μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 30 Ιουνίου για ταξίδια με τουλάχιστον δύο διανυκτερεύσεις, που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 1ης και 31ης Αυγούστου. Οι χώρες από τις οποίες έχει προκύψει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για επισκέψεις στην Ελλάδα τον Αύγουστο, είναι η Ιταλία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Σερβία, η Ρουμανία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Σουηδία.

Καθημερινή