Στη Νάξο ο Τούρκος καθηγητής Orhan Kural

Είναι ένας από τους πλέον γνωστούς Τούρκους καθηγητές στο εξωτερικό. Οπλο του; Μα ένα τεράστιο βιογραφικό και μία μεγάλη γκάμα ενδιαφερόντων καθότι είναι καθηγητής Μηχανικός Ορυχείων – διδάσκει στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, συγγραφέας, δημοσιογράφος, φωτογράφος και διευθυντής τηλεοπτικών προγραμμάτων σχετικά με το περιβάλλον. Ο λόγος για τον Orhan Kural, ο οποίος βρέθηκε χθες στη Νάξο και είχε σειρά συναντήσεων με τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού  και Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωάννη Μαργαρίτη και τον Τουριστικό Πράκτορα Βασίλειο Βαλληνδρά, στις οποίες συζήτησαν θέματα που αφορούν τον τουρισμό, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

Λόγω της ειδικότητάς του (καθηγητής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο) έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος αλλά μελετάει προσεκτικά και τον ορυκτό πλούτο κάθε περιοχής που επισκέπτεται. Εχει εκδώσει δεκατέσσερις τουριστικούς οδηγούς , με υλικό που συλλέγει από τα συχνά ταξίδια του ανά τον κόσμο (έχει επισκεφθεί 232 χώρες), έχει πραγματοποιήσει 55 εκθέσεις φωτογραφίας (!!!) στην Τουρκία και σε άλλες χώρες, συμμετάσχει σε εκατοντάδες (κοντά στις 500) τηλεοπτικές εκπομπές σχετικά με το περιβάλλον και αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

Τον περασμένο Αύγουστο βρέθηκε στην Πάρο όπου είχε συναντήσεις με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και έκανε βόλτα στο νησί και όπως τόνισε το έκανε στα πλαίσια αναζήτησης ύλης για το νέο του βιβλίο…