Τήνος: Σταθερή επιλογή για τους έλληνες (και όχι) παραθεριστές

«Εκπέμψαμε τα σωστά μηνύματα τον κατάλληλο χρόνο και στο κατάλληλο κοινό και βλέπουμε τα αποτελέσματα. Προσβλέπουμε σε ένα ακόμα καλύτερο Αύγουστο, εάν δεν υπάρξει δραματική τροπή στην εξέλιξη των κρουσμάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πολύ περισσότερο που η Τήνος έμεινε μακριά από το επιδημικό φαινόμενο και εξακολουθεί να παραμένει ένας ασφαλής προορισμός». Αυτό αναφέρει, ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, με αφορμή και τη συμπλήρωση της εικόνας τουριστικού ρεύματος τον Ιούλιο... Και αυτή παρά την πτώση είναι ενθαρρυντική. Γιατί; Μα η Τήνος αποδεικνύεται σταθερή επιλογή επισκεπτών τόσο από την εσωτερική όσο κι από την εξωτερική αγορά ... 

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης

"Σταθερή αξία παραμένει η Τήνος από άποψη τουριστικής ζήτησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου, όπου τον Ιούλιο καταγράφηκαν 50.404 αφίξεις έναντι 92.389 του αντίστοιχου περυσινού μήνα. Αν υπολογιστεί ότι οι κατάπλοι ήταν εφέτος με 60% περίπου πληρότητα, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιβάτες ήταν κατά 40% λιγότεροι, λόγω των μέτρων της πανδημίας, οι εφετινές αφίξεις θα μπορούσαν να συγκριθούν με 55.433 του περυσινού Ιουλίου, εφόσον δεν υπήρξε ενίσχυση των δρομολογίων.

«Είμαστε σε καλό δρόμο « δηλώνει ο Δήμαρχος του νησιού Γιάννης Σιώτος  και προσθέτει: «Εκπέμψαμε τα σωστά μηνύματα τον κατάλληλο χρόνο και στο κατάλληλο κοινό και βλέπουμε τα αποτελέσματα. Προσβλέπουμε σε ένα ακόμα καλύτερο Αύγουστο, εάν δεν υπάρξει δραματική τροπή στην εξέλιξη των κρουσμάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πολύ περισσότερο που η Τήνος έμεινε μακριά από το επιδημικό φαινόμενο και εξακολουθεί να παραμένει ένας ασφαλής προορισμός».

Την  ικανοποίησή της για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης, σύμφωνα με γενικότερα δεδομένα, εξέφρασε και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευγενία Αλοιμόνου που δήλωσε: «Η «Μούσα του Αιγαίου» εξακολουθεί να εμπνέει τους ταξιδιώτες που τα τελευταία χρόνια απέδειξε ότι χάρη στις φυσικές της ομορφιές και στους συνεπείς επαγγελματίες διατηρεί επάξια τη φήμη της. Τα στοιχεία του Ιουλίου αποδεικνύουν ότι παραμένουμε σταθερή αξία, παρά το γεγονός ότι , έτσι και αλλιώς, η χρονιά αναμενόταν υποτονική. Αυτό σημαίνει ότι η δουλειά που έγινε όλο αυτό το διάστημα με σύστημα και συνέπεια μας δικαιώνει».

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News