ΒΟΟΤ 2020: Παρούσα και η Νάξος στην διεθνή έκθεση με έμφαση τον καταδυτικό τουρισμό

Ο Ε.Ο.Τ. συμμετείχε και φέτος στην επαγγελματική έκθεση θαλάσσιου τουρισμού BOOT, που πραγματοποιήθηκε στο Düsseldorf της Γερμανίας από 18 έως 26 Ιανουαρίου 2020, στο πλαίσιο των στρατηγικών κατευθύνσεων της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την ανάδειξη των εναλλακτικών τουριστικών προϊόντων που διαθέτει η χώρα και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Στο  περίπτερο  του ΕΟΤ ,80 τ.μ. στην αίθουσα  Halle11 του καταδυτικού τουρισμού, συμμετείχαν ως συνεκθέτες την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με εκπροσώπηση οκτώ νησιών: Λέρος και  Ρόδος από τα Δωδεκάνησα, Αμοργός, Άνδρος, Κέα, Νάξος, Πάρος και Σαντορίνη από τις Κυκλάδες. Στην έκθεση συμμετείχε και η  εταιρεία  NorthSailing από την Καβάλα. 

Τα νησιά εκπροσωπήθηκαν από επαγγελματίες των καταδύσεων, οι οποίοι ενημέρωσαν το κοινό και τους λάτρεις των καταδύσεων για τις πολλαπλές τουριστικές δραστηριότητες που προσφέρουν οι νησιωτικοί τους προορισμοί. Από την Νάξο το παρών έδωσε (σ.σ. μπορείτε να τον δείτε και στην κεντρική φωτογραφία που ξεχωρίζει καθότι το πιο ψηλό παλικάρι) ο Παναγιώτης Νιφλής, ιδιοκτήτης του Blue Fin Divers Scuba Diving Centre με πλούσια εμπειρία στο χώρο των καταδύσεων.... 

Οι επισκέπτες της έκθεσης θαλάσσιου τουρισμού ΒΟΟΤ, ανήλθαν σε περισσότερα από 250.000 άτομα, από 106 χώρες. Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η συμμετοχή επισκεπτών από το εξωτερικό, όπως από Ολλανδία, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Ελβετία, Ιταλία, Γαλλία, Αμερική και Καναδά.

Σε συνολικά 17 εκθεσιακούς χώρους φιλοξενήθηκαν 1.900 εκθέτες από 71 χώρες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό τα προϊόντα τους.

Το περίπτερο του Ε.Ο.Τ. επισκέφθηκε η Γενική Πρόξενος του Düsseldorf, κα  Μαρία Παπακωνσταντίνου, συνοδευόμενη από την κα Ευφροσύνη Γεωργίου, Γραμματέα ΟΕΥ.  Η κα Παπακωνσταντίνου καλωσόρισε τους συνεκθέτες, συνομίλησε μαζί τους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ελληνική συμμετοχή.

Η έκθεση BOOT ως πρωτοπόρα έκθεση θαλάσσιου τουρισμού, είχε ως επίκεντρο θέματα εναλλακτικών μορφών τουρισμού, κατασκευή σκαφών κ.α.  και εστίασε σε διεθνή προγράμματα προστασίας της θάλασσας.

Δελτίο Τύπου 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News