Ενα ταξίδι στο μαγικό κόσμο του βιβλίου

Η Απείρανθος συνεχίζει να πρωταγωνιστεί σε δράσεις… Μετά από έναν χειμώνα όπου η Απείρανθος έμοιαζε ως πολιτιστικός παράδεισος στα δρώμενα του νησιού έρχεται μία ακόμη κίνηση για να αποδείξει ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια ούτε το καλοκαίρι…

Και οι δράσεις είναι συνεχόμενες… Μάλιστα, για 3η σερί χρονιά από τις 8 Αυγούστου έχει ξεκινήσει η έκθεση βιβλίου σε μία από τις πολλές αίθουσες του πανέμορφου και ιστορικού Δημοτικού Σχολείου που εάν θυμάμαι καλά μετράει περισσότερα από 100 χρόνια ζωής,..

Η έκθεση γίνεται για ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου, ώστε τα όποια έσοδα, να συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του σχολείου, να καλύψουν τις τυχόν ανάγκες που θα παρουσιασθούν και να είναι σε πλήρη και άριστη οργάνωση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο επισκέπτης θα μπορεί να ξεφυλλίσει και να επιλέξει βιβλία, σε χαμηλές τιμές από όλα  τα είδη της παγκόσμιας και Ελληνικής λογοτεχνίας, ιστορικά, παιδικά, επιστημονικά και Ναξιακά.

Στην έκθεση επίσης θα υπάρχουν μια σειρά από σπάνια βιβλία του αρχείου της βιβλιοθήκης του συγχωριανού μας εκδότη και δημοσιογράφου μακαρίτη Μιχάλη Γρατσία τα οποία πρόσφερε στη μνήμη του ο ανιψιός του δικηγόρος Ηλίας Αντ. Γρατσίας για τους σκοπούς του Συλλόγου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή  έως την 13η Αυγούστου και ουσιαστικά η συμμετοχή όλων μας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία πράξη αγάπης και βοήθειας στους μικρούς μαθητές αλλά και στο έργο των εκπαιδευτικών του σχολείου του χωριού.

Αιμοδοσία

Παράλληλα, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανάρτηση μέλους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου «Όταν διάβασα το "είναι στο αίμα σου" σκέφτηκα πόσα ακόμα είναι στο αίμα μας και δεν το ξέρουμε. Μας δίνεται μια ευκαιρία να αποδείξουμε πως μπορούμε, πως η ανιδιοτελής προσφορά είναι κομμάτι μας και μπορούμε όλοι. Κι αν το δούμε και διαφορετικά με 10 λεπτά ,δυο καλαμπούρια στην καρέκλα της αιμοδοσίας και το σακουλάκι να γεμίζει ,δίνουμε σε κάποιον παράταση ζωής».

Και σήμερα λοιπόν από τις 5 έως τις 9 το απόγευμα στο Δημοτικό σχολείο Απεράθου πραγματοποιείτε εθελοντική αιμοδοσία. Να είμαστε όλοι εκεί.