Νάξος - Απείρανθος: Υποδέχεται τον Ιούνιο με έργα της Ξεφτέρη

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε την Μαρία Ξεφτέρη μέσα από τις αναφορές της στο blog "Φωτεινή Παντογνώστρα" που έχει ως ... moto (σ.σ. το λένε έτσι στην Απείρανθο εντάξει;) "Γλώσσαν μοι έννεπε, μούσα, πολύτροπον…"... Ναι τις πρώτες λέξεις από την Οδύσσεια του Ομήρου... Αριστη όσον αφορά τον χειρισμό της γλώσσας, λατρεύει την έρευνα στο χώρο της λαογραφίας και αναδεικνύει χρόνο με το χρόνο νέες πτυχές από την πλούσια ιστορία της Απειράνθου.. Χάρη όμως στον σύλλογο Απεράθου και την φετινή έκδοση του ημερολογίου του (σ.σ. όπως έχει αναφέρει προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τους νέους επιστήμονες του χωριού) έχουμε μία άλλη εικόνα για την Μαρία Ξεφτέρη... Αυτή της ζωγράφου... Και με μολύβι της και πάλι κερδίζει την καρδιά μας και τα εύσημα για την προσπάθειά της....

Αναλυτικά η ενημέρωση μέσα από τη σελίδα του "Συλλόγου Απεράθου" στα social media

"Σας ευχόμαστε τον Ιούνη να θερίσετε αμέτρητες χαρές και όμορφες στιγμές, φωτισμένες και καρπερές! Στο ημερολόγιο 2020 του Απεραθίτικου Συλλόγου, τον Ιούνη συνοδεύουν τα έργα της Μαρίας Ξεφτέρη.

Ποια είναι τα έργα

1.
"Κάθε σοκάκι απ' το χωριο μες στο μυαλό μου το 'χω." (2002, Μολύβι σε μπλοκ ελεύθερου σχεδίου, 49x34 cm)

2.
"Ξαποσταίνοντας" (2010, Μολύβι σε μπλοκ ελεύθερου σχεδίου, 49x34 cm)

101856603_853350138496565_5915039169188462592_n.jpg

Ποια είναι η Μαρία Ξεφτέρη

Η Μαρία Ξεφτέρη γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τ' Απεράθου της Νάξου. Σπούδασε Φιλολογία (κατεύθυνση Γλωσσολογίας) στο ΕΚΠΑ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο της Γλωσσολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έχοντας πάντα ως ερευνητικό της κέντρο τ' Απεράθου της Νάξου. Η ενασχόλησή της με τη ζωγραφική είναι ερασιτεχνική και θεματικά εστιασμένη στ' Απεράθου και τον πολιτισμό του.