Νάξος - Σύλλογος Φιλωτιτών: Παρουσίαση του βιβλίου "Νάξος και Βουρλά"

''Ξέρω τραγούδια να σας πω, μα τά΄χω στο τεφτέρι
και το τεφτέρι στα Βουρλά, ποιός πάει να το φέρει.''

Μ΄αυτό το δίστιχο,που τραγουδούσανε στον αποκριάτικο χορό στο Φιλώτι της Νάξου,αρχίζει το βιβλίο του ''Νάξος και Βουρλά'',ο αείμνηστος Γιώργης Κ. Χουζούρης. Οπως δε έλεγε κι ο λαογράφος - ηθογράφος Μανώλης Ψαρράς: ''Kι αν δεν υπήρχαν άλλες πηγές του 18ου και 19ου αιώνα,γιά να δείξουν την σχέση των Ναξίων και ιδιαίτερα των Φιλωτιτών με τα Βουρλά της Μ.Ασίας,το δίστιχο αυτό της προφορικής παράδοσης θα ήταν μιά τρανή απόδειξη γι΄αυτό.''

Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Μα πολύ απλά γιατί  την προσεχή Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, στις 11.30 το πρωί, στα γραφεία του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου (Χριστοκοπίδου 9 – Αθήνα, Ψυρρή) θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου "Νάξος και Βουρλά", το βιβλίο του Γιώργου Χουζούρη, και την εκδήλωση διοργανώνουν ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου και η Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας. 

Και η πρόσκληση αναφέρει: "Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου σε συνεργασία με το αδελφό Σωματείο "Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας" σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του αειμνήστου Γιώργου Κ. Χουζούρη "Νάξος και Βουρλά" που θα λάβει χώρα την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 11.30 πμ, στα γραφεία του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου στου Ψυρρή. Το βιβλίο αυτό αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τους στενούς δεσμούς μεταξύ της Νάξου και των Βουρλών και πρέπει να το αγκαλιάσουμε όλοι". 

Το τελευταίο (μέχρι το επόμενο) βιβλίο της Ενωσης Βουρλιωτών Μ.Ασίας σε συνεργασία με τον αδερφό Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου και τις Εκδόσεις Τσουκάτου.

Γιά περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο της Ενωσης Βουρλιωτών Μ.Ασίας 6933340007.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News