Δωρεάν εξετάσεις

γιατροί σε δράση

Ιδιωτική πρωτοβουλία σε δράση. Και οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών βλέπουν τους επισκέπτες με τα …φουσκωτά ως αγγέλους όσον αφορά την ιατρική τους περίθαλψη. Για μία ακόμη χρονιά η Ομάδα Αιγαίου αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει ιατρικές εξετάσεις σε κατοίκους ακριτικών νησιά. Από την περασμένη Πέμπτη 1η Μαΐου έχει ξεκινήσει ο 20ος Διάπλους του Αιγαίου Πελάγους, με στόχο την παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε κατοίκους 10 μικρών και ακριτικών νησιών. Η δράση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 12 Μαΐου. Οι εθελοντές γιατροί της Ομάδας Αιγαίου θα διενεργήσουν ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις στους κατοίκους των εξής προορισμών: Σίκινος, Κουφονήσι, Αμοργός, Δονούσα, Πάτμος, Λειψοί, Αρκοί, Αγαθονήσι, Φούρνοι και Θύμαινα. Επιπλέον των διαγνωστικών εξετάσεων, θα γίνουν δωρεές εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού υλικού στα σχολεία των νησιών, αλλά και σημαντικά έργα υποδομής.
Οι επισκέψεις αυτές αναμένονται με ιδιαίτερη προσμονή κάθε χρονιά, καθώς είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για επαφή των κατοίκων με γιατρούς τόσων πολλών ειδικοτήτων. Μάλιστα, στους περισσότερους κατοίκους δίνεται η δυνατότητα να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας σε ετήσια βάση, καθότι η Ομάδα Αιγαίου κάθε χρόνο επισκέπτεται τα περισσότερα από αυτά τα νησιά. Η Ομάδα Αιγαίου ταξιδεύει με 11 φουσκωτά σκάφη και το ασθενοφόρο σκάφος «Μηνάς Ε.», εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα προληπτικής ιατρικής.
Φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ομάδα Αιγαίου υποστηρίζεται από την Bayer Ελλάς, πιστή στο όραμά της «Επιστήμη Για Μία Καλύτερη Ζωή» και συνεπής στη δέσμευσή της να στέκεται υπεύθυνα και με σεβασμό δίπλα στους ευαίσθητους κοινωνικά συμπολίτες μας. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δρ Ζοάο Μπαρόκα δήλωσε σχετικά με την πρωτοβουλία ότι «είναι μεγάλη μας τιμή που για δεύτερη χρονιά είμαστε σε θέση να στηρίξουμε την Ομάδα Αιγαίου και να γίνουμε αρωγός στο έργο της. Πρόκειται για μια δράση που κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί όλους μας, δίνοντας ένα παράδειγμα αλληλεγγύης σε μια εθνική συγκυρία που τα πρότυπα ανθρωπιάς και ανιδιοτέλειας θέτουν θεμέλια ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι γα το έργο της Ομάδας Αιγαίου και της ευχόμαστε από καρδιάς «Καλό Ταξίδι».
Από την πλευρά της Ομάδας Αιγαίου, ο Απόστολος Μπιλίρης, πρόεδρος της Ομάδας Αιγαίου, συμπλήρωσε ότι «αφιερωμένο στη μνήμη φέτος του Σάββα Καζάνα, του συνοδοιπόρου μας στο έργο της Ομάδας, συνεχίζουμε για 20η συνεχόμενη χρονιά το Διάπλου του Αιγαίου Πελάγους και χαιρετίζουμε και φέτος την Bayer Ελλάς ως πιστό υποστηρικτή μας. Με την Bayer μοιραζόμαστε το όραμα για καλύτερη ζωή μέσω της επιστήμης, αλλά και της προσφοράς στον πολίτη που πλήττεται από την οικονομική κρίση. Στο πρόσωπο της Bayer αναγνωρίζουμε έναν ηθικό και ουσιαστικό στυλοβάτη στο έργο μας και την ευχαριστούμε πολύ που είναι και πάλι κοντά μας».
Πηγή: health.in.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News